Diari Ramadhan 1432H: Day 28

Sorry lah korang, Lyn ttp nak habiskan pasal last Ramadhan. Dah terperuk entry ni dlm draft dah. Masa hari raya tu, malas nak update. Just update yg lite2 jer. Ni dah habis puasa, Lyn habiskan entry puasa cepat2.

Raya’s entry will update soon.

Dua hari before raya, menu tuk berbuka ala2 jer. Bak kata orang yg simple2 jer. Ape yg ada kita makan. Nak membeli kuih pun mmg takde org jual. Plan nak pergi ke bazaar Ramadhan sampai ke sudah mmg tak jejak. Dengar org2 cerita, harganyer mencekik darah, baiklah kita masak sendiri. Puas hati. Boleh makan byk2. Betul tak??

page16Ni menu hari ahad. Cekodok cicah asam pedas. Ada buah betik jugak. Orang kasi. Nasi impit & kuah kacang masa buat munjung tu ada lebih byk, masih boleh lagi dimakan. Buat2 tambahan menu. Itu pun dah cukup dah.

page17Plus nasi goreng kampung campur sayur kangkung. Jadi nasi goreng kampung yg sgt kaw. Dpt makan sikit pun dah kenyang.

Yang paling penting ada asam pedas ikan pari & ikan merah. Dan buat pertama kalinya Lyn makan nasi malam tuh. Tapi taklah after berbuka terus. Dah midnite. Kebetulan hujan lebat malam tuh, perut plak lapar. Ape lagi makan lah jawabnyer. hehehe

Malam tu kita sambung kemas rumah skit2 mane yg tak settled lagi. My nieces dua org yg menolong. Tu pun siap bersyarat, dah tolong kena bawak pegi Coolblog. Nak pekena chocolate blog.

Ermm ikutkan saja. Janji ada yg menolong. hehehe

2 comments:

*ayu the sun* said...

sama la kita entry ramadhan dok hegeh2 published tu hah..
ehhehe

salam syawal lyn
maaf zahir batin

Lyn Yusoff said...

Ayu,
hehe..
sama lah kita ayu,,

btw, salam syawal ayu..
maaf zahir batin