Our Menu

P1090352Makanan mmg kita masak sendiri. Takde catering2. Klu kenduri kawin pun masak secara bergotong royong. Tapi klu setakat open house gini or kenduri biasa2 mmg anak beranak saja yang masak. Mum mmg well organized. Seminggu mmg akan prepared itu ini. Siap segala bahan nak masak. So pagi2 kita dah masak dah. Mane yg boleh masak a nite before, kita proceed dulu.

Actually my mum mmg suka masak. Lagi suka klu masakan yg dia masak tu habis. Tak membazir kan. Lagi satu klu masak sendiri mmg puas hati. Betul tak??

Ok2.. nak tunjuk korang menu masa open house ari tuh.

page1 Nasi impit dan kuah kacang

page2 Pecal sayur & kuah

page3 Laksa & bahan2 mmg kita yg prepared. Kuahnya, my bro order dr Perlis Indera Kayangan. Jgn di tanya nape dia order jauh sgt, sbb Lyn tak tau.

P1090350page4Roasted chicken. Yang ni mmg bakar kat rumah. In package ade ayam & coleslaw.

page5 Mee kari yg sgt yummmyyy!!!

P1090338 Tapai pulut. Mertua my bro yg buat. Dia mmg famous dgn tapai pulutnya

P1090339 Buah oren. Masammmm. Sampai tak lalu nak makan.

P1090354 Agar-agar sirap

P1090347 Bubur kacang hijau + durian

P1090353Air anggur. Ada jugak mineral water atas meja. Ermm kuih raya pun ada jugak.

Alhamdulillah, makanan semua habis. Hanya ade lebihan skit sgt. Takde yg terbuang langsung. Just nice & semua org dpt rasa. Maybe ada satu je menu yg keluar lewat skit. Kenalah letak skit2 kan. Klu letak semua nnti takde plak back-up. hehehe.

Lyn mmg makan dua mangkuk laksa & mee kari jer tuk alas perut. Lain2 mmg tak rasa pun. Tgk orang makan, mmg terasa kenyang. Maklumlah kita yg menyiapkan semua. Automatik perut terus jadi kenyang.

Walaupun tak dpt makan semua, tapi happy giler sbb semua enjoy the food. Tu yg paling penting.

12 comments:

CikLilyPutih said...

siap ada BBQ tuh, bestlah

atty's said...

shedapnya laksa tu..kty taun ni tak brp beraya..boleh kira brp rumah je yg kty gi..bz ngn knduri kawin

Lyn Yusoff said...

CikLilyPutih,
hehehe...
last minute plan tuh...

Lyn Yusoff said...

Atty,
insyaAllah pjg umur murah rezeki jumpa lagi raya next year..

cahya indah said...

da lama tak makan pecal..rinduuu

Cindyrina (The Princess) said...

Wah! menarik betul menunyeeee..drooling :)

SURIA AMANDA said...

bestnya..udah mcm kenduri kahwin dah ni..kalau kenduri kahwin lagi meriah kot..nanti jgn lupa ajak along tau...

Lyn Yusoff said...

Cahya indah,
senang jer nak buat tuh..
yg penting kena pandai buat kuahnyer

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
menu biasa2 je yang :)

Lyn Yusoff said...

Suria,
InsyaAllah lyn jemput nnti ok :)

sW33tdARLiNG said...

membuat bantan terhadap roasted chicken yg sedap tu tp cepat abis....!! hehehehehe

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
hahahha..
tak dapek den nak nolong..
cuba lagi next time.. ahakssss