Jalan2 Cuci Mata

Serious dah lama Lyn tak keluar jalan2 on Sunday. Selalu mmg rest kat rumah, tgk tv & online. Tapi last week Lyn terjebak gak ikut my mum, sis & BIL ke pasar Shah Alam.

First, having a breakfast at home. Next heading to Pasar Shah Alam. OMG!!!.. I wonder how long it’s been since the last time I went there. Quite lama sgt. Tak sanggup nak berasak2 kat pasar tuh dgn panasnya hanya Allah saja yg tau. Tapi disebabkan nak jalan2 cuci mata sambil klu ade yg berkenan kita beli, so redha jelah.

Memang ramainya manusia time tuh. 2 weeks before puasa kan, sure org pulun habis berjalan sakan. Nanti dah puasa tak larat plak nk shopping kan. hehehe. Itu pun kitorang tak round habis. Matahari sudah tinggi mencanak. Sudahnya, beli skit2 then chow. Kepala masing2 pun dah pening dek panas matahari.

Otw back, anak dara kecik tu ajak pegi mkn. Lapar katanya. Ermm dia tu mmg kuat mkn. Tgk lah bdnnya, mmg dah berisi betul. Malas nak pkir nak pegi mana, last2 ke Giant area my house jer. Dah dia n mum pun teringin makan sizzling yee mee. So situ jelah kita terjah.

IMG02477-20120708-1319 Budak kecik yg senyum bila dah dpt mknn. Dari lapar merengek2 dlm kereta terus senyap ko. Kemain khusyuk lah dia makan.

IMG02479-20120708-1319Yg lain2 order nasi ayam & mee hoon soup. Lepas makan masuk Giant jap beli groceries & terus balik rumah.

Sesekali berjalan2 hari Ahad mmg penat lah. Sbb tu Lyn lebih rela duduk rumah melainkan ada hal2 yg tertentu. Klu boleh mmg elakkan. Ermmm mmg penat.

This week lagi hectic. Will update soon.

Cheers!!!

5 comments:

Liza Razak said...

saya tak pernah pergi pasar shah alam tu...best tak sis?

SURIA AMANDA said...

last week x buat pun aktiviti jalan2 cari pasal...patut la dania bengang jer...

Lyn Yusoff said...

liza razak,
best jugak lah..
klu nak lagi best pg awal..
klu pgi lewat, confirm matahari tegak atas kepala

Lyn Yusoff said...

Suria,
hahaha..
bulan puasa nnti letih..
tu yg pulun jln habis tuh

Kesuma Angsana said...

weekend biasanya hari2 yg paling sibuk wat KA. Salam kenal ye, selamat berpuasa dn dh follow u 318