Ni saja nak bagi korang idea nak masak ape berbuka nnti. Tapi bukan lah nak bagi masak ape pun. Hari tu Lyn dah tunjuk sambal bacang kan. Ni nak tunjuk korang sambal binjai pulak.
Ni rupa bentuk buah binjai tuh. Dulu boleh amik je kat kebun, Sekarang dah kena beli. Pokok binjai sudah takde lagi. Huhuhu
Ni rupanyer sambal belacan campur binjai. Spt biasa buat jer sambal belacan yg biasa tu lepas tu masukkan binjai yg dipotong2 kemudian ditembuk. Jgn tumbuk lumat2 sgt. Nanti tak rasa kenikmatan buah binjai tuh.
Nak lagi sedap, rebus kerang. Jadikan pencicah. Memang terangkat woooo. Org lalu lalang pun tak nampak. hehehe
2 comments:
x pernah makan lagi buah binjai ni...rasa dia mcm mana Lyn?ari tu sepanjang jalan ke Muar umah Angah...banyak org jual buah ni...
Suria,
lyn mkn mmg tak lah..
klu buat sambal okey..
rasa dia masam2 manis
Post a Comment