Makan2 Sebelum Ramadhan

Hi LoVers,

Sorry lah di bulan puasa ni duk hidangkan korang pic2 makanan. Bikin air liur meleleh jer kan. Maafin yer korang. hehehe

Cerita semingu sebelum Ramadhan. Lepas jer kitorang pergi membersihan kat kawasan perkuburan, balik tu masak2 skit. Saja buat mkn2 lunch dgn adik beradik. Not so heavy dishes. Sabtu kita dah pegi pasar pagi, beli ape2 yg ptt. Next day Ahad tu kita buat makan2. Gambar kami sekeluarga mmg takde. Everyone is enjoyed their food. Hehehe. Pic makanan jer yg Lyn amik.

page2 Ada masak lemak cili padi siput sedut. Ni mmg fav masing2 kat rumah. Paling fav Puteri lah. Dia yg paling tak sabar nak makan siput ni.

page3Ada kerang rebus cicah sambal belacan + binjai. Ni paling laku. Sedapppp nyer masyaAllah. Dah puas mkn dgn nasi, kitorang meratah plak. Mmg awesome lah. *Meleleh air liur ni hah*

IMG02497-20120715-1311 Sup sayur & fish ball. Ni pun laku gak. Masing2 menyudu. Yg paling byk menyudu ialah saya. Sbb Lyn suka sgt cendawan tuh. Beli sepeket besar kat pasar, RM4.50 jer. Boleh mkn sampai lobam. hehehe

IMG02501-20120715-1840 Di sudahi dgn bubur kacang hijau + durian. Of coz Lyn tak makan sbb ade durian. Klu tak de durian pun Lyn tak makan. Lyn tak suka bubur kacang hijau. Klu bubur kacang merah sukalah.

Sesekali berkumpul adik beradik makan2 gini mmg best. Hari tuh dah berkumpul masa kenduri, kali ni berkumpul santai2 pulak. InsyaAllah nti berbuka ramai2 sebelum menjelang hari raya. Syok mmg syok. Mcm2 cerita boleh share. Yg tak best nyer selalu tak cukup quorum. My nieces & nephew sume kat U sana. Tunggu raya nnti baru semua ada.

2 comments:

atty's said...

siput sedut..kerang..tu pun feveret firdaus tu..

sedapnya bubur kacang + durian..

Lyn Yusoff said...

Atty,
hahah.. bolh buat idea berbukak nnti kak ty..