Our Labour Day

I just to share what we did on labour day.

Lebih kurang mcm last minute plan jugak ni. Coz my niece, Baby balik dr PLKN on 30th. 1st May labour day. My sis & BIL balik kampung ada kenduri kahwin. Dan ada a few family members yg takde. Supposedly, we need to celebrate on 4th May, tapi hari tu jugak my niece kena balik ke PLKN.

So nak taknak buat jugak on 1st May. Act birthday dia mid of May, dah tentu dia kt PLKN lagi. Tapi alang2 kita sambut lah sekali gus. Jimat masa & budget jugak.

IMG_0178Birthday girls & boy. 2 of my nieces, granddaughter & nephew. Tiga org tu belated birthday lah. Dah masuk bulan May baru nak sambut. Hehehe. Janji hado!!

IMG_0181Budak berdua ni lah yg paling excited. Mengalahkan mcm org nak bertunang. Dari pagi sampai ke majlis nak mula, dorang lah yg paling sibuk. Mengalahkan org kat dapur.

IMG_0175 Butterfly mask bersama perempuan2 yg sengal. Hahaha. Tiga org ni klu berjumpa mmg gamat rumah. Tu pun ada yg tak join amik pic. Sebab tak cukup frame.

P1120124 Tetiba semua pakai merah. Bkn ade tema pun. Bestnyer bila ramai meriah. Dgn keluarga kakak ipar Lyn, lagi la bertambah meriah. Dorang pun byk mulut jugak. Kitorang mmg tak boleh berjumpa, nak terangkat rumah dibuatnya. hehehe

page1
page2Meriahkan menu kitorang??

Semua makanan adalah masa sendiri. Lebih kurang konsep potluck. Setiap family masak lah makanan masing2. Konon sikit. Sekali dah kumpulkan letak atas meja, hah ko… berderet2 makanan yg ada. Sampai tak muat meja. Hehehe

Ada nasi ayam, mee hoon/ mee soup, spaghetti olio, tauhu sumbat, nugget, fries, agar2, fruit coctail, air sirap + laici & etc.

Seronok dapat berkumpul dan makan ramai2 dgn family. Mmg penat, tapi bila dah ramai2 tu tak terasa pun. Asyik berborak jer, tau2 dah nak Maghrib. Petang tu siap dah kitorang berkemas. Ater esoknya kerja. Klu tak kerja boleh lah lepak2 lagi sampai ke malam.

Lepas ni rasanya takde dah nak buat makan. Tunggu my cousin kahwin 1st week of June & kenduri tahlil sekaligus sambut puasa end of June sebelum menjelang Ramadhan. Tak lama lagi tu. Puasa lagi dua hari tak ganti. Huhuhu. In Sha Allah next week.


2 comments:

atty's said...

mmg seronok berkumpul adikberadik sanak sedara.lagi kalau ada mknan..makan sembang..makan sembang..
lapar nya peyut..ni tgk food semua sedap2.

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

huaaa bestnye...lama sofia tak celeb birthday family macam ni

regards,
Unsmiley