Majlis Cukur Jambul & Open House

Hi LoVers,

Good morning everyone!!! How’s ur weekend? Mine was exhausted. Full with a lots of activity & open house. Ok nak cerita kenduri minggu lepas. It was majlis cukur jambul my grandson & open house at sister’s. Dorang buat majlis sekali harung.

Kali ni semua catering. Masing2 nak rest jer dtg majlis. Lagipun dah tak rajin dah nak masak. Penat tau. Masak & mengemas semuanya penat. So my sis kata kali catering jer. Senang. Tak payah susah2.

P1130738 Kita start pukul 11.30am untuk marhaban dan lepas zohor baru buat open house. Budak kecik tu dlm buaian tgh tidur. So sebelum dia merengek baik kita tidurkan dia awal2.

P1130750 Kumpulan marhaban. Kali ni lelaki lah since cucu pun lelaki. Penuh jugak org dtg. Kitorang just dgr dan menghayati jer lah kat dapur kan. Lepas bawak lah keliling nak cukur jambul pada sapa2 yg nak. Elok lah pulak tu dia tak meragam. Senyap jer daddynya bawak ke sekeliling tu. Senyum simpul kata daddynya. hehehe

P1130753 So sapa2 nak volunteer cukur jambul boleh lah buat. Kita pun buat syarat jer. Klu nak semua org nak buat mmg lambat lah habis. hehehee.

P1130769 My mum’s turn duk cukur jambul cicitnya. hehehe. Alhamdulillah cicit yg kelima my mum. In Sha Allah, Nov or early December another cicit coming in. hehehe. Bertambah lah cucu I olssss ok. hehehe

P1130774 My sis’s turn. Ni nenek dia. Kakak Lyn yg no 2. Tu lah dah byk generasi kan. Tu yg org kadang2 org keliru, betul ke Lyn ni dah jadi nanny. Yes betul. Lyn mmg dah jadi nanny. Nanny vass gitu. Dulu2, dorang semua panggil Lyn nanny ranggi, ater awak dulu kan tak pakai tudung. Boleh tahan gak lah daringnya bila berpakaian. Skrg ni Alhamdulillah. Tapi masih lagi vasss & vogue gitu. Hhahaha. *perasan ko kan Lyn!!!. Hahahha*

2014-08-17-12-24-35-415 Mummy’s turn. Time ni dah penat dah. Muka dah merah padam dah. Panas pulak tuh. Dan strat merengek. Nasib baiklah bagi dia susu awal. Klu tak mau di meraung satu rumah. hehehe.

P1130791Ermmm berangan mcm baru anak sorang. Hahaha. Padahal ada dua lagi. Tapi budak berdua tu mmg payah lah nak bergambar klu dah jumpa Maksunya (Puteri) & Nurul. Mmg main tab jer lah tak sudah2.

P1130800 Mum dgn anak2 perempuan dia. Tak cukup quorum lah semestinya. Yg tukang amik ni takde. Yg lain pun kat dapur. hehehe

2014-08-17-12-52-52-063Let’s selfie with Baby Khair. Mmg payah si kecik tu nak pandang camera. Bersnapped2 jugak amik. Tapi ni jer yg ok skit. Owh baju tu dari Bandung. Baju yg 4 ke 5 untuk tahun ni. Ada lagi yg tak pakai. hahaha

Lepas Zohor baru jemputan lain dtg untuk open house pulak. Kebanyakkan our close relatives je yg ada. Sbb buat kecik2 jer pun. Plus dgn kawan2 anak sedara Lyn.

Kitorang mmg stay sampai habis majlis. Tiap2 thn mcm ni lah klu buat kenduri or open house kat rumah my sister. Selagi tak habis selagi tu lah melepak sampai petang. Bkn apa, klu jumpa ramai2 tu mcm2 lah yg diborakkannya. Gossip memanjang. hehehe. Biasalah tu kan. Sapa2 pun klu jumpa gitu lah aktivitinya.

Oklah, esok sambung lagi. Bye!!!


6 comments:

wa said...

Amboi.. meriahnya.... lawa, satu family warna pink :-)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

bila akk ckp akk ni nanny ranggi...hahaha teringat kat maria farida drama nenek ranggi...haha..akk vogue camtu arr..

regards,
Triplesmiley


Lyn Yusoff said...

Wa,
bila ramai2 tu mmg meriah..

Lyn Yusoff said...

Sofia,
akak tak tgk pun citer..
skrg dah kureng skit vogue nya..hahaha

Mummydearie said...

Nanny ranggi. Okeylah tu. Dah bertutup pun boleh saja vogue. Nanny dengan mak pun Baby Khair ni boleh confused tau. Maklumlah Nanny nyer hmm, hmmm... malas nak puji lebih-lebih. Hahaha.

Lyn Yusoff said...

MD,
tu lah ramai gak yg confuse.. ingat Lyn ni auntie dia. padahal nanny dah..
ermmm puji apa tu kak.. hahaha