Buat Sendiri Yerrrr :)

Satu kelebihan Puteri ni, dia akan ingat ape yg org buat. Biasa lah budak2 kan, cepat belajar. Lepas tu klu dia pernah pegi sesuatu tempat tu even sekali je pun, confirm dia still ingat. Mane & kat mane. Orang kata mmg dia mudah ingat & tangkap ape yg org buat. Tapi yg tak elok jgn lah tunjuk. Sure dia kata, nnti Allah marahhhhh!! berdosa tau. hehehe

Dia mmg minat tul dgn slurpee ni. Mmg kalau pergi 7 Eleven mmg tu yg dia carik. Tapi Lyn tak pernah bawak dia. So Lyn tak tau ape2 pun. Balik dr Taipan tu, kitorang parking betul2 depan 7E. So awal2 dia dah pasak kat telinga nak air slurpee ni. So balik tu baru kita beli.

Tak semena2 dia capai cup tu, terus jer dia meluru then press menatang kt slurpee tuh. Lyn & Baby tercengang2 tgk dia memusing menatang tuh. Yang paling tak tahan, dia boleh mix dua warna tuh. Selamba je dia buat. Kira dah pro lah. Lyn sendiri pun terkial2. HehheeIMG00779-20110107-1748Lepas byr, kitorang duk tanya dia.

Pandai nyer adik pusing benda tuh. Sape ajar??

Mama lah ajar. Sekali je adik tgk, pastu adik tau. Kalau pg sini, mmg adik buat sendiri.

Hehhee. Mmg kitorang tak tau langsung dia pandai buat benda tuh. Mama tu, my sis lah. Baby’s mum. Dia mmg panggil mama. Terror btul budak ni. HeheheIMG00783-20110107-1754Dia sorang je duk minum air tuh. Kitorang mintak skit jer. Sejuk2 kan, lagipun batuk Lyn pun tak baik lagi. Budak kecik ni pun, hampir selsema balik. Sebelum pg ni, dia dah tibai choc ice blended. Kuar dgn Lyn tibai slurpee ni plak. Mane lah tak selsema.

Tu pun siap pesan ni air sejuk yg last. Lepas ni tak leh minum air sejuk lagi. Kang tak pasal2 selsema plak. Ermm tu pun tak tau dia ingat ke tak. Hidung dah berair dah tuh. Risau budak2 selsema & demam ni. Ciannnnnnnnnn….

5 comments:

Dee said...

mmg..budak2 mmg cepat belajar dr tingkahlaku org dewasa..tu yg kdg2 kena hati2..

Lyn Yusoff said...

Kak Dee,
mmg betul tu kak..
tapi kena hati2 lah...
sbb ape yg tak elok kita tk bagi dia dgr or buat.. bahaya...

Kaseh NazLieza said...

aduhai..teringat zmn kanak2 dulu..

Lyn Yusoff said...

Lieza,
hhehhee..
zaman kak lyn dulu tak merasa slurpee2 ni.. hehehehe

Tihara said...

CERDIK TOL SI SUMEL NI..AKU PON TERKIAL2 HAHA