My 1st Day Warded…

Hi Lovers,

Good morning everyone!!!!

Cerita ni pun dah basi dah. I've been off writing since more than 1 week. So rindu nak blogging again. For ur information, Lyn kan warded kat KPJ Selangor Specialist Hospital last Friday. Lama gak tunggu masa nak warded tu.IMG00821-20110114-1359I went there with my mum & nephew. Kebetulan my nephew cuti sempena Hari Keputeraan Tuanku Yang Di Pertuan Negeri Sembilan. So SIL mintak my nephew temankan. Takut lah kalau Lyn admit ke, at least dia boleh tolong my mum for time being.IMG00816-20110114-1134So settled with receptionist at counter. So dia mintak Lyn jumpa Doc yg diberitahu. So kita terus ke counter clinic. Wait for a while sementara no dipanggil. Tak lama sgt pun. Less than half an hour. So lepas check dgn doc, mmg betul doc kata Lyn kurang darah. Mmg kena masuk darah as soon as possible. Actually, doc & nurse pun pelik. Lyn tak rasa nak pengsan pun. Just sakit perut jer.

Disebabkan Lyn ada medical card so Lyn gunakan insurance jer. Yelah kita kan bayar bulan2. So time camni lah kita nak guna. Nak deal dgn insurance pun satu hal gak. Nasib baik my agent always besides me.IMG00818-20110114-1224Nak pegi area admission ni pun kena naik wheel chair. Doc takut Lyn pengsan. Maklumlah Lyn kurang darah. Tapi risau lah uolsssss. Tak biasa. Lyn jalan jer. HeheheheIMG00819-20110114-1244After settled sign a few documents, dorang mintak Lyn tunggu dulu. Tapi bayangkan lah menunggu kat hospital tu punyalah sejuk. Gila menggigil2. Jap2 kang Lyn & my mum keluar. Amik udara panas kat luar. My nephew pun sama. Sambil2 tu dia tunggu kat lobby dgn wheel chair tuh.

Amik masa gak nak warded ni. IMG00823-20110114-1524Around 3pm camtuh, baru semuanya settled. So Lyn ditempatkan di ward 2B, katil 231. Ade 2 katil kat dalam bilik tuh. So time Lyn tu Lyn sorang2 jer dalam bilik tuh. Takde patient lain. Just my mum, nephew & niece yg teman. Dorang baru sampai.IMG00824-20110114-1735....Lepas jer tukar baju, nurse dah start cucuk tgn & masuk air. Sakit wooooo kena cucuk. Dua botol gak sampai ke petang. Petang2 tu my family members datang. Sampai ke malam gak la. Maklumlah waktu lawatan smpi kul 9pm. So selagi tak pukul 9pm tak balik lah jawabnyer. Giler boring uolsssssssss. Huhuhu..

Nanti Lyn sambung lagi ok. Tak boleh duduk lama2. Sakitttttttttttt pinggang. Hehehehhee

14 comments:

Rizziela said...

Hospital memang tempat yg paling boring...asyik kena makan ubat..kena check..ambil darah..masuk air....penat oooo

syazana said...

K.lyn.sekarang rasa lebih baik tak?

Hernee Nazir said...

lorrr..lyn x sihat ke? bru tau..dh lame x jngah sni..get well soon dear..rjin2 mkn ubt ye..

JAI said...

Lynnn - Apa kes wehh? Adeyy..hope everything ok

Kaseh NazLieza said...

alahai siannyer akk cyg lieza...get well soon kak..

Just Call Me Bitt said...

owh kurang darah ke...siannya...skang dah sihat? kak lynn makan la kerang rebus...bagus rasanya

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
agree with u..
kadang nak tdo mlm pun kena kacau
huhuhuhu

Lyn Yusoff said...

Syaz,
Alhamdulillah,
i felt better now

Lyn Yusoff said...

Hernee,
yup i tak sihat..
anyway thx dear...

Lyn Yusoff said...

Abg Jai,
tak sihat lah bang..

Lyn Yusoff said...

Lieza,
wat to do dear..
bhagian masing2..
anyway thx so much

Lyn Yusoff said...

Bitt,
kak lyn tak makan kerang..
baru2 ni jer baru makan... hehehe

mummysyafie said...

alahai..kesian nya lyn. memang sakit kalau kena cucuk kat situ.

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
Ape nak buat kak... dah sakit kan...