Kenduri Kahwin Hari Beramah Mesra

Bila ada jemputan kahwin jer, mula lah masing2 tak hingat nak balik bila dah jumpa sedara masing2. Time gini lah nak berjumpa & bersua muka.

It was happen last week. A wedding invitation at uncle’s house. My cousin lah yg kawin. Siang malam dorang berkampung kat sana. Sabtu malam Lyn tak pegi, ater sakit perut memulas kan. Jadinyer tinggallah sorang2 kat rumah. Org lain kemain makan sedap siap ada satay segala bagai, awak makan lah nasi putih. huhuhu

Dah lah masing2 bertanya nape den tak dtg kan. Owhh segan. Hari Ahad tu awal2 pagi dah tunjuk muka. Nak tebus yg tak dtg malam tuh. Tapi kena perli okey dgn my uncle. Malu den. Dia nampak jer Lyn dtg ke arah dia, kemain dia ckp ‘Diva kita sudah sampai’ aduhaiiii merah padam muka den kena perli. Dah lah panas terik kan. Lagi lah merah padam. huhuhu

Diva ker masalahnyer. Muahahaha

Sampai2 makan dulu. Sedap plak makan nasi minyak dgn lauk2 kenduri kan. Lagi sedap ade cendol. Uishhh mmg sedap lah dpt hirup cendol panas2 gini. Syurga dpt lalu kat tekak. Lepas makan kitorang lepak2 dulu. Mum hilang ntah kemana. Berborak dgn sedara mara la tuh. Kitorang pun sama, cari port berteduh kat sebelah rumah my uncle sementara tunggu pengantin bersanding.

P1100286 Melayan kerenah si kecik sorang ni, Baby Khalisy. Lama dah tak jumpa dia. Kemain dah besar, pandai menyengih. Pantang kita nak amik gambar nak mercapai jer tangannya.

P1100295 Tak bawak mickey mouse, towel pun jadik yer dik buat kepit. Ater umminyer terlupa nak bawak. Nasib baik tak menangis.

P1100289Saya dgn nanny saya. Nanny saya ni sibuk jer skrg ni. Datang rumah kita pun dah jarang. Dulu nanny kita rajin dtg rumah kita, main2 dukung2 kita, skrg ni nak tgk muka dia pun susah. Sbb tu ari tu, kita berkepit jer dgn nanny kita. Kita tak bagi dia pergi mana2. Padan muka nanny kita kena dukung kita. Hehehe

P1100296Ni adalah cubaan mengambil pic dari jarak jauh. Giler pemalas nak pergi kat depan pelamin tuh. Bukan ape, panas kemain. Lepas tu ramai org sgt berkumpul kat situ. Lagi lah bertambah malas. Nampak ke tak nampak belakang cerita. Janji ada. heheh

Ikutkan hati mmg nak balik awal, tapi mengenangkan my mum & my sisters sume berborak2 dgn sedara mara, terpaksa lah awak ikut sama. Bagi chance kat dorang jumpa sedara mara sekali sekala.

Around 3pm++ baru lah kita balik. Orang pun dah beransur pulang satu persatu. InsyaAllah nnti berjumpa lagi. Owh byk lagi kenduri kahwin bakal menyusul lepas ni. Tinggal tunggu tarikhnya saja.

2 comments: