Normally on Sunday is our family day. Resting at home & enjoyed the TV show. Jarang lah keluar2 rumah except ade wedding or kenduri kendara. Yg tu mmg wajib pergi.
Bila hari ahad je, normally mmg mum dah buat breakfast, hari lain takde breakfast. Hari ahad mmg hari cuti memasak kecuali breakfast & dinner. Kekadang tu masak gak lauk lunch yg simple, tapi jarang sgt sbb masing2 dah kenyang breakfast. Mane taknya kekadang tu breakfast cum lunch skali = Brunch gitu kan. Hehehe
Klu masak pun mmg masak campak2 jer. Masak pindang yg paling senang. Pejam mata pun leh masak. Hehehe. Selalu mum masak ikan gelama masak pindang. Tapi kali ni kita try udang masak pindang. My idea ni. hehehe
Ramuan & segala bahan mmg sama. Takde beza langsung, cuma gantikan ikan kepada udang. Kat rumah ni ape yg takde. Ikan, sotong, udang, ayam segala mcm ade dlm fridge tuh. Nak masak main amik jer. hehehe
Masak pindang udang. Masukkkan terung bulat & cili hijau. Actually, ada tersesat ikan kembung kat dalam tu. Bukan sesat lah, mmg my mum sengaja masukkan kot lah sape nak makan ikan.
Ya Allah… terliut den tgk ni hah!!!!
My portion. Nasi sikit, tapi udang & terung haruslah byk. My favorite kan. Ist time masak pindang udang ni, ianya sgt lah sedapppppppppppppp sampaikan menjilat jari. Udang tu kan manis. Skali masak pindang, alahaiiiiiii sedap nyer ya amat.
My sis yg konon2 nyer.. Nape masak pindang udang?? Bukan selalu masak pindang ikan ker?? terus jatuh cinta ko. Dia yg makan paling hover gitu. Bertambah sampai dua kali. Konon kata nape2.. hehehehe
Tapi yg paling mantap ada sambal belacan & ulam timun. Good combination gitu. Baru betul combination nyer. Maulah lagi terangkat. hehehhe
Lyn tak tambah, tapi duk ratah udang & terung tak sudah. Tapi takdelah nak habiskan semua. Tinggalkan jugak tuk lelain.
1st trial yg tidak mengecewakan. Boleh cuba lagi. Klu korang tak pernah cuba masak pindang udang, sila lah try. Pasti sedap hingga menjilat jari.
Trust me :D
2 comments:
sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap sambal belacan.. i loikeeee!~
Sw33tdarling,
Sambal belacan penambah selera kannnnn
i likeeeee!!! :)
Post a Comment