Raya Shopping

As usual, selagi tak raya selagi tu lah org sibuk shopping. Tak kira time siang atau malam. I just want to share what I did last weekend. It’s shopping time. Hehehe

Niat hati nak keluar pagi. Tapi biasalah lepas Subuh sambung tidur balik. Weekend kan, balas dendam lah bangun lewat. Hehehe. Elok2 nak pegi pagi, last2 drag sampai ker Zohor. Hehehe. Risau jugak jalan jammed ke apa. We went to The Curve. Pilihan budak2 lah kan. Situ jer tempat favourite dorang selain Setia City Mall.

Luckily the traffic quite nice. Tak jammed sgt even though baca kat twitter ada accident time tuh. But dorang dah remove kan. Parking kat Ikea pun senang. Sampai2 terus dpt parking. Suka2. Tak payah nak tawaf segala. hehhee

Our destination, semua tempat lah selagi kaki tak penat. Biasalah shopping dgn budak2 ni kena lah byk bersabar. Keluar masuk sana sini, butik sana sani. Sabar jer lah dgn dorang ni. Nasib baik bulan Ramadhan, jadi nya tak boleh nak marah. Sbb auntie nya pun sama masuk sana sini. hehehe

IMG-20140712-WA0003
IMG-20140712-WA0002
2014-07-12-17-04-40-331 Dan setiap kali shopping pantang nampak cermin, setiap kali tu lah nak snapped pic. Budak2 ni mmg gila bergambar. Mmg pantang lah senang citer. Eh mcm lah ko tak suka bergambar kan Lyn. hahaha. Of course lah terjebak sama kan. Hahaha.

Round Street Market. Masing2 cari top & tudung raya. Dorang lah yg shopping sakan. Lyn biasa2 jer sbb tak raya pun shopping gak. hehehe. Tiap2 bulan mesti ada yg baru. So tak hairan sgt. Beli mana yg perlu jer. Kasut pun ada 2 3 pasang yg tak pakai. Top, skirt, pants pun ada lagi yg tak pakai. So buat lah untuk raya sekali.

2014-07-12-17-01-45-339It was candid photo by niece. Muka penat sbb menunggu budak2 tu shopping. Nasib balik lah ada tempat duduk. Boleh duduk sambil tgk budak2 tu shopping. Sampai nak terlelap dibuatnya.

Settle separuh untuk dorang, sambung pulak untuk Lyn dan seterusnya. Mcm Lyn ckp tadi, selagi mana yg berkenan masuk jer. Suka beli lah. Tak suka boleh cari kedai lain. End-up masing2 penuh brg kat tangan.

By 6pm kita dah balik dah. Mmg takde niat nak berbuka kat luar. So by 7pm dah sampai rumah dah. Tapi penat dia, hanya Allah jer yg tau even tak lama kitorang kat luar. Berbuka dpt air sirap, kemain lega ko. Hehehe

Ok.. dah siap shopping untuk kali pertama sebelum raya :P


4 comments:

idzwa kamaruddin said...

ehehehe..sampai penat..

Mummydearie said...

Shopping untuk raya ni lain macam sikit. Bila dapat tu, excited lebih. Kiranya dah boleh rayalah...

Akak memang keluar shopping sendirian. Aman dunia. Keluar masuk kedai banyak mana pun takpa. Kalau dengan anak-anak dan bapaknya, maybe 1 jam je kot. Lepas tu semua merengek malas nak join sekaki. Nyampah!

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
mmg penat sgt..

Lyn Yusoff said...

MD,
lyn pun suka shopping sendiri.. tapi dah budak2 ni ngajak, ikut jerlah. tu pun berpisah jugak. masing2 cari brg masing2..