Love My Bokitta

Alhamdulillah, I’ve made my decision on my birthday itself. Syukur sgt. Semoga Lyn terus istiqamah. Hadiah paling gembira lagi2 bila menjelang Ramadhan. Amin

Since I’m still new with hijab, finally I’ve found and had a chance to try the famous Lebanese hijab. It’s called Bokitta. I’m not sure whether you guyz tau ke tak pasal Bokitta ni. But I just want to share something about it. Hope it’s really works for those who are still new in hijab like me.

The Bokitta brand is known for making a simple, pull-over scarf called the “ready to wear” hijab. Simple as A, B, C.

IMG_1665 It comes with scarf. So mmg tak payah susah2 nak cari scarf lain. If you guys nak mix & match dgn scaft lain pun takde masalah. As I mentioned before, it’s ready to wear scarf, easy to wear, pin-free, pre-stitched, instant hijab, pre-wrapped & one size fit all. Sbb kat bawah dagu tu ada getah, so boleh adjust :)

Klu korang tak faham, Lyn tunjuk skit video macam mane cara nak pakai Bokitta ni.


Senang kan?? Pejam mata pun boleh pakai. Hehehe. Jimat masa pun yer. Lagi2 yg ada anak. Bokitta ni mmg sesuai sgt dipakai. Tak payah nak lilit2 & anak pun tak tarik2 tudung. Klu tarik pun, senang nak adjust. Senang lah nak kemana2. Main sarung jer.

There are 4 sizes of Bokitta. Voila plus [slightly above chest], voila maxi [covers your chest], chic [covers your chest – design i a bit different that voila series] & chic maxi [covers your chest and longer than voila maxi and chic]. Semua tudung ini di sertakan scarf.

Besides that, they are using soft material like soft cotton, chiffon & viscose. Together with lining yeah. So tak payah nak risau Bokitta ni jarang atau tak. Dan yg penting tak panas.
 
Bokitta
This is my selection of Bokitta. Lyn ada 10 helai buat setakat ni. Hehehe. Will buy more soon especially nak raya ni kan. So senang jer sarung. But skrg ni dah advance skit. Dah terror lilit2 shawl dah. Hehehe. Ewahhhh *flips tudung*

Ni nak tunjuk skit model yg pakai Bokitta. hehehe

2014-05-17-15-35-35-151

2014-05-10-17-29-33-429

C360_2014-05-28-09-20-39-283
Cantik tak?? Hehhee.. *baik ckp cantik hahaha* Perasan ^__^

20140510_143629 Myself with Auntie Kartini – Neelofa’s mum. Auntie Tini lah yg membawa Bokitta masuk ke Malaysia. I met her during Vendur Festival last few month ago. So mmg Lyn borong kat situ. So klu korang nak beli boleh search Bokittahijab thru Instagram. Merata agent dia di Malaysia ni. Price starting from RM39 – RM119.

Seriously, its really works for me. Bokitta is super duper best. Super comfy, simple yet elegant, perfect, modern & trendy. Sometimes malas nak lilit2 shawl. Capai jer Bokitta ni. Make sure iron lah kan. Baru lah nampak cantik & kemas.

Let’s try out!!! Nak raya ni. Boleh match dgn baju raya nanti. Lalalalalala :D

9 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum..

Tgk org pakai jenis tudung mcm ni mcm best je..tapi tak kena kalo sofia pakai..huhu..sofia rs yg masuk dgn muke sofia ni jenis yg ade awning je..huhu

regards,
Triplesmiley


Ndra Jamal said...

means tudung tu ala-ala dah siap lilit kan? tapi macam mana nak iron?

Lyn Yusoff said...

Sofia,
Yelah, ada yg tak sesuai dgn bentuk muka kita... mcm my sis tak kena langsung..

Lyn Yusoff said...

Ndra,
haah siap lilit dah. Tinggal sarung jer.. iron mcm tudung biasa...

Mummydearie said...

Akak yang dah lama bertudung ni pun baru je nak berjinak-jinak dengan shawl, Lyn. Baru start pakai tudung bawal balik :) Tak tahu pun pasal Bokitta ni. Senangnya alahai main sarung je. Napalah jual kat instagram je. Kat tempat lain tak jual ke? Akak dah gigil-gigil nak tengok nih. Tengah check baki akaun dah ni. Cepatlah beri pertolongan mana nak dapat Bokitta nih!

Lyn Yusoff said...

MD,
Lyn lagi lah baru, so mmg tak berapa reti nak lilit2 shawl ni.. tapi nau dah terror..
tapi klu malas, sarung jer bokitta ni..

klu sapa2 nak beli boleh pg curve centre court dorang ada sales sampai raya ni.. go & check out yea.

my valorem said...

Salam,

Kami sedang membuat Year End Warehouse Sale. Sila layari www.myvalorem.com untuk melihat koleksi bokitta pada harga yang menarik. Beli lebih 2pcs, dapat extra discount..Jom ramai-ramai visit www.myvalorem.com

Terima Kasih

EJAera said...

Salam sis i sedang cari bokitta old design. Kalo blh i nk beli. If sudi plz contact or whatsap 0192295058

ina cheras said...

Assalam sis..ada x nk letgo bokitta printed. Harga mampu milik kalau kenan InshaaAllah fast payment. Msg akk ye 0192100211. Maceh..