Family Holiday : Mandi Manda

We off to Port Dickson for family day aka family gathering last week. Jumaat malam mmg kitorang dah melepak kat apartment dah. Booked 2 apartment, yg bujang2 lelaki & perempuan kat apartment yg sebelah. Kena gak my sis & BIL yg teman. Kang takde org pantau ntah kemana2 merayau nyer.

Yg mak2 & yg dah kahwin2 ni, kat big apartment ni. So kat sinilah aktiviti makan2, tgk TV segala semua kat sini. Tidur pun masing2 takde share2 bilik. Semua sorg satu bilik. Lyn, mum & sis kitorang tidur kat luar. Malas nak tidur dlm. Syok gak.

Bangun pagi sabtu tuh, kitorang brekfast nasi goreng, nugget, fries & etc. Tgk macam byk, tapi bila dah berkumpul ramai2 tuh habis jugak. Ape taknya, my nephews sume kuat makan. hehehe

P1100326 Hah!! budak berdua ni, Puteri & Khaira celik je mata pagi tu, sibuk nak berenang. Puteri dah kali kedua sbb Jumaat tu dia pg awal. Kitorang gerak petang, sampai dah Maghrib, tak done nak swimming. Pagi tu lepas breakfast terus berbondong2 pg swimming.

Alololololo… comeynya Baby Khalisy pakai swimming suit. Hhehehe

page1 Tengoklah kemain excited budak2 ni swimming. Baby Khalisy kemain menangis. Pantang letak kaki kat air, terus menangis. Lum sesuai lagi kot. So tgk jer lah.

P1100338P1100341Ni sume my nephew. Dorang ni klu dah jumpa sepupu sepapat, mmg kemain havoc. Kemain tak hingat diri. Dah lah pagi tu family kitorang je yg conquer pool tuh. So kemain havoc lah dgn mcm2 gaya.

Lyn ada jugak. Tapi malas nak swimming. Tak larat. So jadi photographer jer & sambil melayan perangai2 dorang ni. We stopped at 9.30am sbb ade aktiviti lain plak lepas tuh. Nak mengejar masa kan.

Yg ni kes petang Sabtu. I’m not joining them. My nephews jer yg sibuk nak pgi swmming. Kitorang yg perempuan ni sibuk nak siapkan something utk mlm tuh.

P1100547Tengok jelah gelagat dorang. Ntah ape lah dorang nak buat. My niece, Kakak & Baby tukang amik pic. Masing2 dgn camera, hp, ipad.

page2Ni sebenarnya kerja dorang. Main naik2 sampai jadi tinggi. Sorang2 naik sampai tinggi, tapi akhirnya jatuh gedebuk ke bawah. Mentang2 air kan. Berani lah korang. Jatuh pun dlm air. Malam tu dgr dorang bercerita kemain best. Tapi Lyn takde kat situ nak tgk dorang. Huhuhu

Next day before balik hari Ahad tuh, pegi berenang lagi. Biasalah, selagi tak balik, selagi tu lah duk berenang tak hingat. Tak kira lah yg besar ke yg kecik, sama jer perangai. hehehe

page3 Melayan budak2 kecik ni swimming. Kali ni Baby Khalisy tak nangis lagi. Kemain suka dia dpt swimming. Kemain senyum dpt swimming yer dik. Hehehe

Puteri pun dah pandai berenang since parents dia hantar ke swimming class. Cuma tkut nak lepaskan dia kat kolam dewasa tuh. Tapi dia pasak2 kat telinga nak berenang kt situ jugak. Lyn bagi jugaklah, tapi kenalah pantau dia. Sesekali dia takut gak. Kena gak pakai pelampung.

Lyn pun lepas geram berenang, ater dah lama tak berenang woiiii. Cam dah lupa plak skill.

P1100635 Tapi pagi Ahad tu serious tak best nak swim. Ater ramai org. Nak berenang pun payah. Sampai berlanggar2.

Okeylah since masing2 dah lepas dendam berenang kan. So masing2 happy. Tapi yg sgt happy of coz lah si kecik dua orang tuh.

Balik rumah Ahad tuh, dah terpacul dri mulut nak pegi berenang lagi. Ambooiiiiii korang kan. Penat pun tak habis lagi dik woiii. Tunggu our next family holiday after raya nnti okey. InsyaAllah.

2 comments:

Dee said...

dee pun kalau gi cuti..mesti cari hotel yg ada pool..anak2 nak berenang..

Lyn Yusoff said...

Dee,
sesekali dpt swimming pool..
ape salahnya kan..

Post a Comment