Lupa Rupanya :)

Masih lagi cerita makan2 di hari buruh. Bila duduk rumah kan aktiviti wajib adalah makan2. Petang selasa tu ada pasar malam kat Sri Andalas. Mum teringin nak pgi. Dia ajak kakak & BIL. Confirm dia takkan ajak Lyn, sbb dia tau Lyn tak suka pegi pasar malam.

Rimas sebenarnya. Kekadang tu berasak2 nak berjalan. Tu yg jdi malas.

Just kirim laksa atau nasi kerabu jer. Tu lah makanan yg Lyn sgt2 teringin skrg ni.

So menunggu lah dgn sabar. Dorang balik before Maghrib gitu. Lyn pun tak tgk ape dorang beli. Tapi mum kata ada laksa. Malam tu just had a simple dinner, sbb dah tau nak makan laksa kan.

IMG02328-20120501-2201Sekali tuang laksa dlm mangkuk, gini rupanya. Yg ada laksa, salad & timun jer. Mane pergi cili merah, bawang [if takde bawang pun takpe, sbb klu ada pun Lyn ttp buang] & telur.

Impossible plak takde telur & segala mcm tuh kan. Sbb dah biasa jugak beli kat dia. My mum kata mungkin org tu lupa nak letak, sbb customer ramai sgt. Sampai tak menang tangan dibuatnya. Bhgn yg abg Lyn kirim complete lak bhnnya. Tapi kitorang punya yg tak complete. Nasib lah yg bahagian kitorang kat rumah ni 2 bungkus jer. Tak la ralat sgt if byr sampai RM3.00 kan.

Takpe lah, dah rezeki dia.

IMG02329-20120501-2204Dan laksa dia adalah sgt awesome wlupun takde bahan2 yg lain. Kuahnya tidak pernah mengecewakan dari dulu smpai skrg. Mmg menghirup sampai ke titisan terakhir gitu.

Biasalah.. kan dah hantu laksa. Apa nak di kata.. hehehe..

Ermm.. laksa dah dapat. Coolness..

Tinggal nak cari nasi kerabu plak. Ermmmmm.. akan ku usahakan sampai dpt.

4 comments:

Mooniqueen said...

Aduhhh...terliur dah ni...sis ni suka sangat buat entry yang mengiurkan ni...hehehe..

Lyn Yusoff said...

Mooniqueen,
hahaha..
ape nak buat.. makan2 jer cuti2 ni..
lepas tu kasi org terliur sama :)

sW33tdARLiNG said...

lama tak pekena laksa.. kena makan jugak sekali sebelum pi meternity

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
mesti...
nnti dah maternity tak dpt rasa langsung..
hehehe

Post a Comment