Lunch Yg Awesome!!

Lama sungguh tak masak lauk kegemaran Lyn. Masak pindang ikan. Hehehe. Last mkn sebelum puasa hari tuh. Lama dah kan.

Ape taknya, lepas raya sibuk kenduri sana sini, mane ada masa nak masak. Lauk camni sedap makan time lunch. Klu mlm tak berapa nak best. Hehehe

IMG-20121125-00032Di sbbkan teringin yg amat sgt, my mum masakkan lah tuk anak2nya. Masak pindang ikan tenggiri. Yummmyyyyy. Potong cili hijau & bawang byk2 mmg sedap. Nak pedas lagi ketukkan cili padi. Lagi lah awesome!! 

Ermm nape tak masak sendiri?? Simple2 pun nak suruh mak masakkan ker.

Owhhh suka hati aku lah. Mak aku kan, ko susah ape hahaha. 

IMG-20121125-00033Nasi putih & sambal belacan jer. Tu mmg combination yg sgt serasi. Nasi sesenduk dah cukup. Selebihnya kita ratah ikan & hirup kuah. Serious bahagia sungguh. Maklum lah dah lama tak mkn lauk2 simple cam gini kan.

Biar simple yg penting sedap sehingga menjilat jari.

Lalalalalalala.. :)


4 comments:

Amanda Suria said...

Lyn..along dari dulu cuba nak masak pindang ni..haram x menjadi...bg la resepi ngan cara2 sekali...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

fuhh lauk macm nih memang terbaik..lawan ngan ikan masin..perghhh memang syokkk hehe

regards,
Unsmiley

Lyn Yusoff said...

Suria,
alamak along..
nnti lyn tepek erkk..
senang jer

Lyn Yusoff said...

sofia,
klu ada ikan masin mmg terbaik!!!