Awesome Dinner

When I was away for vacation last week, our friend brought us to Restaurant Thai Seafood. Lupa nama dia. Lebih kurang gitu lah rasanya. Sbb masa sampai tu mmg hujan lebat, so tak sempat nak explore & ingat nama kedai tuh.

Dlm kereta dgn takde payung, nasib baik uncle kat parking area tu tolong payungkan I. I tak boleh kena hujan uolsss. Very the diva. hehehe. Nnti pening lepas tu demam. Thx you uncle :)

P1110517Restaurant dia mmg besarrrrrrrrrr sgt. Dkt dgn pantai. Siap ada stage segala. Seafood semua fresh. Korang nak makan ape sume ada. Korang boleh pilih ikan lagi dlm aquarium & suruh lah dia masak ape pun.

For us yg baru 1st time sampai mmg rambang mata nak order sume. Kwn kitorang settled kan semua. Tapi tang ikan kitorang siap pilih kat aquarium dia. Dtg jauh2, at last ikan siakap yg jadi pilihan. Choiiii.. Hehehhe

Our ordered…

Taraaaaaaaaaaa……….

P1110521 Fresh oyster from this restaurant. Besar tapak tgn. Sekali masuk nak tersekat tekak dibuatnya. Hehehe

P1110522 Kailan with oyster sauce. Sgt sedappppppppppp

P1110523 Udang goreng tepung. Mmg lain dr yg lain. Berbeza kat tempat kita.

P1110524 Kupang. Tak ingat masak ape. Tapi mmg sedap

P1110525 Ikan siakap. Dah lah sedap, awesome plak tuh. Ade tomyam seafood jugak. Lupa nak snapped. Sbb sibuk sgt makan. Hehehe

Sambil mkn sambil hirup udara segar. Sbb meja kitorang betul2 dkt dgn pantai. Mmg dengar desiran ombak rindu :)

Overall, the food was awesome & great!!!! Mmg puas hati lah even mahal sekali pun. Total cost RM320.00. Mmg sengkak giler perut malam tu. Niat hati nak beli something for supper. Tapi tak perlu yer, sbb mmg kenyang sgt2. Kenyang sampai pagi okey :)

Anyway, thx friend for your lovely treat :)

4 comments:

Amanda Suria said...

tgok lauk2 ni waktu pagi,...along x sarapan lagi..terus lapar....

Yatie said...

lapar nasik bila tengok lauk-lauk ni

Lyn Yusoff said...

Suria,
hahahah..
lapar gilerrrr tau..

Lyn Yusoff said...

yatie,
hahahaha..
mmg lapar kak..