Amy’s Wedding : Malam Berinai

This is on Saturday night. Majlis berinai besar on our side.

Normally, kat kampung mmg meriah ada majlis2 gini. Bkn setakat majlis berinai jer, ada jugak jamuan yg disediakan tuk para tetamu. Tuk sape2 yg tak boleh dtg next day, dorang boleh dtg malam jugak. Ada choice kat situ.

Petang tu around 6.30pm, masing2 start dah bersiap. Mane yg nak make-up, pakai tudung segala bagai semua buat awal2. Our kenduri start at 8pm. But normally org dtg after Isya’. Tu pun dlm pukul 8pm pun dah ramai jugak org. 

IMG_1775 Groom’s family. My bro with his wife, son & daughter. My bro always out of theme. Sabar je lah. Suka hati la ko Along woiii.. Hehehe. Bergambar sebelum majlis. 

page1 Our family. Berkumpul kat depan tu tuk menyambut para tetamu. Lyn biasa lah in charge pengantin. Dah mcm mak andam plak aku dibuatnya.

Time ni org dah berduyun2 dtg. Yelah mungkin ramai jemputan kahwin esoknya. So boleh lah dorg dtg mlm.

Lepas Isya’ jer, pengantin dah berarak. Mcm biasa, mercun bunga semua meletup2. Kuat giler. Rasanya lagi kuat kat rumah kitorang compare kat rumah perempuan ari tu. Tak cukup power. Hehehhe

IMG_1686 Pasangan pengantin dan rombongan dr pihak pengantin perempuan dtg ke kenduri kami pulak. Maklum lah dkt. Kemain ramai yg dtg. 

page2Sessi menepung tawar dr pengantin lelaki kepada pengantin perempuan. Sama jer konsep yg kita buat masa kat rumah pengantin perempuan dulu. 

page3Tepung tawar & merenjis dari mak pak pengantin lelaki dan perempuan. Salam2 dan muah2 lah korang yer.

page4 Tiba giliran keluarga dari pihak pengantin lelaki dan perempuan. Dari nenek, nenek sedara, makcik2, pakcik2, kawan2, adik beradik. Merenjis lah korang ikut suka hati. Lyn tukang bagi telur jer. 

IMG_1756 Selesai posing2 laki bini kat pelamin, kita ada upacara potong kek plak. Takde tukar2 baju. Korang hentam jer lah pakai baju grey tuh. Janji hado!!

IMG_1785Kemain yg depan tu posing yer. Hahaha. Sebahagian keluarga Lyn. Tak complete tuh. We all in grey. Tapi ada jer yg tak pakai grey. No hal lah. Saje suka2 ikut tema. Yg penting esoknya. Pasti. 

IMG_1799 Ni keluarga belah kakak ipar. Ramai kan. Korang bygkan lah, kitorang ada 9 org adik beradik. My SIL pun 9 adik beradik. Bila campur ipar duai, anak2 buah, cucu, cicit. Mmg ramai betul. Ni baru yg perempuan jer korang nampak. Klu campur laki perempuan, tak cukup screen camera. Hahahaha

IMG_1823 Lyn spt biasalah kan. Menyumbang kan suara. Kata rumah sendiri, haruslah tunjuk skill. Hahaha. Lyn klu tak nyanyi, Kak Ngah Lyn tu sentap. Dia tu pantang, mane2 kenduri sedara mara, sure dia suruh Lyn nyanyi. Kat rumah org segan skit even sedara mara pun. Tapi kat rumah sendiri, wa belasah jer. hahaha

Majlis habis ard 11pm mcm tuh. Tetamu pun dah pulang. Tinggal lah kitorang buat ape2 yg patut mlm tuh. Mengemas kawasan rumah. Tu org lelaki punya kerja.

Tidur lewat jugak malam tuh. Padahal esoknya ada hari yg penting. Majlis bersanding tuk kedua mempelai. Tidur tak ingat dunia malam tuh walaupun beberapa jam jer.

Majlis sanding Lyn update later yer. Ngantuk ni..

 

2 comments:

Amanda Suria said...

wah...cantiknya baju lyn ...along suka...nyanyi bila kat umah kita sendiri adalah harus...penat lelah kerja kan harus diakhiri ngan berdendang sayang...

Lyn Yusoff said...

suria,
baju last minute tuh.. hehehe

rumah sndiri mmg selamba jer nyanyi..
pedulik ape kan..
janji happy