Budak Cerewet

Al-kisahnya Lyn mengajak si Puteri pergi Giant nearby my house. Motif utama nak cari sanggul buat siput. Sanggul yg Lyn beli dulu ntah kemana hilang nya. Misplace rasanya. So takper. Beli jer yg lain.

So lepas tu mmg nak balik terus. Sbb kat rumah tgh bz kemain. Last2 dia ajak pgi makan sizzling yee mee. Dia kata lapar. Padahal sebelum tu dah pegi makan kat kenduri kawin. Tapi nak makan lagi. Alasan dia, lauk org tu tak sedap. Jadi dia makan sikit jer.

Ko tgk dia complain kemain tau. Ishhh.. klu dgr tuan rumah, kecik hati dia. Huhuhuhu. So pegi lah kitorang makan kat situ. Lyn mmg tak pg kenduri, so join skali dia makan. 

IMG-20130105-00069 Ni dia budak kecik yg kuat complaint. Suka dpt makan lagi. 

IMG-20130105-00070Drakula in the making.

IMG-20130105-00071 Hausnyer budak cerewet ni. Dia ni mmg kuat makan.

IMG-20130105-00072 Buat lah gigi camtuh. Buruk okey

IMG-20130105-00073 Tu pun habis dia mkn. Kenyang ya amat. Mlm tu tak dinner lagi pun. asyik main dgn cousin2 nyer jer.

Since dah masuk standard 1 ni, selera mkn makin bertambah. Maybe seharian bersekolah kan. Penat. Lapar.

Tapi tu lah dia klu dah kuat makan. Badan pun dah makin berisi. Org ingat dia dah darjah 2, padahal baru standard 1.

Perangai dia, klu balik sekolah kebangsaan, van sekolah hantar depan rumah. Tiap2 hari mummy & neneknya mmg tunggu dia balik sekolah. Kang turun jer van, terus cakap, ‘Nak makan, adik lapar’ hehehehe.

Korang bygkanlah, belum masuk rumah lagi dah jerit ‘Adik lapar’ Hehehe. Mmg kuat makan betul. Skrg ni siap je homework terus jer tidur. Penat keletihan. Sian adik. Camtu lah zaman2 kita sekolah dulu kan. Budak2 skrg lagi lah, byk homework. Mana tak letih. 

 

6 comments:

Rasp said...

nak membesar lah tu kan sis...
kuat makan....
sapphire pun nowadays kuat makan...

Mya said...

muka dia sebijik macam muka u lah

Amanda Suria said...

cer tgok Dania....lagi plak..kejap2 makan..kejap2.makan...

Lyn Yusoff said...

rasp,
tu lah kan sis..
takpelah selagi selera ade..

Lyn Yusoff said...

mya,
haah.. ramai yg ckp pun.
dan dia pun perasan muka dia mcm i :)

Lyn Yusoff said...

suria,
takpe along..
sementara dorg nak makan..
jgn berlebihan sudah