Potong Pulut Kuning

IMG_0969
Pulut kuning hasil rekaan Lyn & my niece. Pagi Ahad tu awal pagi dah bangun nak create pulut kuning ni. Pulut kuning & rendang daging tu awal pagi my mum dah tanak. So bab menghias sume mmg Lyn & my niece yg buat. Niat hati nak buat mcm style cake tu bertingkat2, tapi boleh plak tak teringat nak beli alat2 nya. Huhuhu.

Dah siap berhias semua kita bawak ke majlis kenduri kawin tuh. Pulut kuning requested by my nephew, si pengantin lelaki. Teringin nak potong pulut kuning. Katanya, kek2 ni dah biasa dah. Hehehe

IMG_0971
Ni adalah meja makan beradab tuk pengantin serta saudara terdekat mereka dari Terengganu. Byk jugak hidangannya. Tu lah bak kata my nephew, ni bukan simple lagi. Dah over namanya. Hehehe 

IMG_1114
Ada juga semangkuk rendang daging tuk mereka nnti. Btw, kat atas pulut kuning tu pun ada rendang jugak. Elok jer kitorang letak dalam cili benggala kat atas tuh.

IMG_1122
Selesai makan beradab dan sebelum keluarga; saudara mara pengantin perempuan balik ke Terengganu kita akhiri dgn memotong pulut kuning. Suap lah korang. Hehehe. My nephew memalu gak sbb semua orang duk perhatikan dia. Tapi awal2 kitorang dah ingatkan, awak tu pengantin, kena buang skit malu tuh. Sesengih je dia.

Okey habis dah bab kenduri kahwin yg ni. Ada lagi posting yg lain. Tunggu!!!



2 comments:

Amanda Suria said...

selalu sgt tgok org potong kek kan? jarang2 ada yg potong pulut..along nanti la kan..nak potong Kambing panggang plak..ok tak?hehehe..ok x kelakar...

Lyn Yusoff said...

suria,
potong kambing..
meriahnya along. org tak pernah buat lagi tuh