Zawawi’s Wedding : Majlis Bersanding

Ada lagi cerita kenduri kahwin ni.

On Sunday itself 30th Dec 2012. Kira penutup thn punya wedding lah ni. Pagi2 lagi dah bersiap nak buat something during the wedding. By 9.30am dah sampai rumah my sis.

IMG_0954 Ada marhaban pagi tu. Dari jauh dah kedengaran dah. Tapi marhaban ni mmg syok giler. Dia punya closing bikin org goyang badan ok. Di selang seli dgn lagu moden yg diubah menjadi irama malaysia. Mmg best. Ada jugak pelakon Rose Iskandar. Klu tak kenal, korang blh Google.

Pagi2 tu mmg masing2 ada tugas. Lyn mmg arrange bab pengantin & makan beradab. Sedara mara belah abg ipar pun ramai yg tolong. 

IMG_1003 Pukul 12.30pm, pengantin dah berarak. Kali ni mereka bersama2 dgn orang dari Terengganu. Satu bas yer. Penuh. Ada jugak sedara mara dr Melaka, dlm 5 biji semuanya. Berbondong2 mereka. 

IMG_1029
page2 Terus ke pelamin tuk majlis bersanding & menepung tawar. Mereka2 yg dari Terengganu pelik dgn budaya dan adat kita di Selangor ni. Mereka tak tau bab2 merenjis ni. Kena Lyn yg tunjuk mane yg nak buat dulu. Tapi mereka sukalah. Belajar benda2 yg baru bila di tempat org. 

IMG_1062Makan beradab. Mereka juga kurang dgn adat kita yg ni. Lyn tgk masing2 malu2. Kita mmg khaskan tuk parents pengantin dan saudara mara terdekat kat meja beradab ni.  Lauk pauk pengantin mereka dah siap kan awal pagi. Normally same jer dgn lauk2 tetamu yg hadir, cuma tambah2 skit jer.

Habis makan2, bergambar, mereka yg dari Terengganu balik hari tuh jugak. Pagi sampai tu dorang dah disediakan homestay area Taman Sri Andalas. Petang tu around 3pm dah bergerak balik ke Terengganu.

Majlis masih berlangsung lagi. Kami spt biasa melayan tetamu yg dtg. 

page1Puteri2 hijau ni sempat jugak bergambar. Walaupun sibuk melayan orang kat meja buffet ttp jugak nak pose. My nieces sume tuh. Cuma sorang jer kakak Lyn yg tersesat kat situ.

page3 Muka2 yg kepenatan. Walaupun penat, ttp tersenyum lebar ke telinga. Banyak pic2 kat dalam 2 camera ni. Tapi malas nak tepek2 byk2. Naik juling mata ni hah. Beratus2 pic, sampai Lyn sendiri tak larat nak tgk. 

IMG_1184Diva hijau yg ttp berkipas biru. Tetap ko. Hahaha. Kepanasan ya amat. Relax time sbb time pengantin & belah perempuan dari Terengganu dtg, I org yg paling sibuk sana sini tau. Rasa mcm tak cukup tanah Lyn berjalan. Hehehe

Majlis ended around 4pm. Tetamu makin berkurangan. So sementara tu kita relax2 borak2 dgn family. Family kitorang lah yg last balik. Sempat lah tlg kemas2 skit. Penatnya hanya Allah saja yg tau.

Everyone is running out of energy. Balik tu mandi2 & mmg kebabom masuk tidur awal. Tak larat wooo. Dia punya penat mkn hari jugak nak hilang. Blm hilang penat lagi, ada lagi 2 wedding yg menanti. Satu dah selesai, tinggal lagi satu this week. Tu citer later. Daaaaaaa!! :)

4 comments:

Amanda Suria said...

wah...lyn looks green la..match kaler tu ngan Lyn...mak sedara mmg kena sibuk kan kalau anak buah yg kawin...mcm along jugak la...huhu...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

:) yela kak lynn..uruskan wedding mmg penat tp seronok. antara sbb nya kita dpt bkumpul semua 1 keluarga kan...

regards,
Unsmiley

Lyn Yusoff said...

suria,
hehehe.. match ker??
mmg bz ya amat.. sampai tak cukup tgn

Lyn Yusoff said...

sofia,
tul tu sofia
bab berkumpul ramai2 tu yg seronok..