Newlyweds Ayu & Syahrul

Firstly, I would to wish congratulations on your wedding for both of you, Ayu & Syahrul. Ayu was my blogger’s friend. Knew them since 4 to 5 years ago. Dunia maya ke dunia sebenar. Pernah sama2 dlm event Nuffnang dulu2. Cuma dah lama tak berjumpa. Everyone quite busy.

Btw, I was invited to their wedding last week. A few month before, Ayu dah inform via WA to invited Lyn to the wedding. Dia suruh awal2 block the calendar. I was happy sbb ada lah cerita yg Lyn tau sikit2 pasal pasangan pengantin baru ni. I was quite shocked jugak. But Alhamdulillah, dah jodoh kan.

20131116_143220 I went there with my niece. The location was at Dewan Raja Muda Musa Seksyen 7 Shah Alam. Sekangkang kera from mum’s house. Actually kitorang mcm agak lewat, coz tunggu my niece balik dari kerja on Saturday. Bila sampai pun, still ramai lagi yg belum sampai. Kira lucky lah kan. Takut kita yg paling lewat. Tak elok lah pulak.

This pic taken from my table. Agak jauh. So disbbkan malas ya amat, captured jer dari jauh. Guna zoom saja. I’m so impressed by #ayusyahrulwedding reception set-up. So traditional. Mmg cantik sgt. Kaum kerabat pun berpakaian purple dgn kain batik di selimpang. Yg lelaki siap bersamping & bertanjak. Mmg sgt2 tradisional. 

20131116_163929My niece. Menjadi mangsa Lyn hari tuh. Hehehe. Masa Lyn sampai kat meja kitorang berdua jer. Meja sebelah ada Leen & adiknya. Lepas tu Kak Atty & anaknya sampai. Berborak lah kita sebelum majlis bermula. Since the theme mmg makan serentak, I already had my heavy breakfast at home. So tak kisah sgt klu lewat jamuan makan nya nnti.

Tengah borak2, tertoleh kebelang ternampak Mya & hubby nya. Over melambai macam lah duduk satu meja kan. Tapi mmg betul pun kitorang mmg satu meja.

20131116_151732 Our group photo before the event started. Kak Atty, kakak, my niece, myself & Mya. Spt biasa mesti En. Z jadi mangsa. Hehehehe. Kak Atty ni mmg lama tak jumpa. Mcm Mya boleh kata tiap2 thn jumpa la. Last jumpa during my raya open house this year. Jumpa jugak Dila & Kojah. Tapi sbb jauh kan. Just salam2 jer lah.

20131116_154059Newlyweds in the house. Finally, I met them. Berpakaian songket serba kuning. Maklumlah raja sehari kan. Mmg sesuai lah berbaju kuning. Plus Ayu mmg suka warna kuning. Kemudian mereka berarak ke atas pelamin.

20131116_155548 Mmg cantik sama padan mereka ni. Lyn dpt captured dari jauh jer. Selepas upacara bersanding, pengantin diraikan makan beradap. Kami yg tertamu pun makan sekali. Sambil makan kami di hiburkan dgn relative Ayu yg pandai menyanyi lagu Tamil & Cina. Terkesima I olsss. Hehehhe

20131116_160048 Lauk pauk terhidang untuk para tetamu. Lyn mmg klu pergi kenduri kahwin even makanan sedap ke tak, mmg sekali jer lah makan. Tak boleh nak tambah dua kali. Sebab perut kecik kot uols. Hehehe. Sedap lauk. Ater hujan kat luar kan. Mmg perut melapar lah jawabnya. Ada jugak ice-cream walls tau. So kena makan cepat2 takut cair. Pengantin jugak ada upacara memotong pulut kuning.

Kemudian ada ucapan dari Kakak Ayu. Penuh mendalam ucapan tersebut untuk mempelai & sapa2 saja. Satu ungkapan yg Lyn tak lupa sampai skrg, “Biar genting jangan putus”. It’s truth. Dlm perkahwinan ni mmg lah ada perselisihan faham kan. Tak semuanya perfect luar dan dalam. Tetapi jgn lah ambil jalan yg mudah dengan perpisahan.

Selesai majlis kitorang nak gerak balik. Tapi queue sgt panjang. So tunggu dulu. Mya plak ke arah kanan. Rupanya ada Diana aka Yan & Ahmad. So teruslah berjumpa dorang.

20131116_170127Knowing kids kan. Susah nak get attention bila nak bergambar. I think this is better one sebelum dia mintak turun. Myself, Ahmad dlm dukungan ibunya Yan, Leen & Mya.

20131116_170156 Finally dapat jugak dukung dia. Susah betul nak dpt dukung lama. Cepat jer nak turun. Biasalah bila dah dpt kaki, mmg jgn haraplah nak dukung lagi kan. Terkedek2 dia berjalan. Cute. Geram betul. 

20131116_165728 Pasukan gong dan gendang yg menceriakan petang tuh. Memang best bunyi bergema dalam tu. Aku plak yg excited. Terus kita sambung queue berjumpa pengantin.

20131116_170942Finally, it’s my turn. Agak blur skit pic ni. But its ok. Dapat memenuhi undangan dorang pun dah cukup happy dah. To Ayu & Syahrul, congratulations on your wedding. May Allah bless both of you & live happily till jannah. I’m happy for you guys. Doakan I pulak yer. hehehe

Wait…. I want to show you something. Please scroll down….

*

*

*

*


20131116_165546 Lalalalalala. See, Aiman in the house. Orang yg paling glamour selain pengantin at #ayusyahrulwedding. He’s a bride’s cousin. Pity him. Baru jer nak duduk, dah kena panggil ambil gambar. Apa nak buat, dah artist kan. Hehehe

Lepas salam2 dgn family pengantin, kitorang pun beransur pulang. Biarpun penat, tapi dpt memenuhi jemputan pengantin pun dah rasa happy sgt2. Thx Ayu & family :)


9 comments:

Rizziela said...

meriahnyer

Amanda Suria said...

Ayu dh tawen.....alahai sweetnya pengantin....tahniah for both of them....

attyfir said...

huhuhu,,.dpt eh snap gmbr ngn pengantin..ngn aiman..jelesing ni ..kihkihkih..

kty pun walupun tak dpt snap gmbr ngn pengantin tp hati cukup puas sbb dpt memenuhi undangan, walaupun ribut dan taufan..in sha allah cuba dtg. sonok dpt jumpa lyn dan lain2

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
mmg sgt meriah..

Lyn Yusoff said...

Suria,
yup dah kawin dah...

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
lyn tunggu sampai habis majlis..
mesti nak jumpa pengantin. dpt jugak ambil pic dgn aiman.. hehee

yelah kak, best dpt jumpa yg lain2..

Mummydearie said...

Silap ayat tu, Lyn. Biarpun penat tapi dapat berjumpa dengan Aiman pun dah rasa happy sgt2... hahaha...

Selamat Pengantin Baru for both of them!

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
hahahaha.. ayat tak boleh blah kan..
heheheh

Mya said...

tapi ok la lyn, aiman mesti cam bangga gak.
ramai jugak orang kenal aku rupanya kata beliau dalam hati he he..