Musim Mcm2 Majlis

School holiday just started. But kita yg kerja ni, tak rasa apa pun. Klu lah time cuti sekolah, kita pun cuti jugak, alangkah bestnya dunia. Hehehe. Tapi nan hado yer anak2 woooiiii. Kenalah membanting tulang mencari rezeki.

Normally, klu cuti sekolah end of the year ni, mmg penuh lah mcm2 majlis. Baik kenduri kahwin, tunang, berkhatan, cukur jambul & etc, mmg penuh tiap2 minggu.

blue-bridal-bouquet-001Klu dulu2, majlis2 gini mmg kebanyakkan dibuat time cuti sekolah yg panjang, sbb nak tunggu sedara mara jauh dtg. Tapi skrg, tak musim sekolah pun, sampai 5 ke 6 jemputan sehari. Mmg kedaung dibuatnya. Penat ke hulu ke hilir memenuhi jemputan org.

Mmg lah tak byk beza, samaada buat majlis time bkn cuti sekolah & cuti sekolah. But seriously for me, aura dia lain mcm. Tu pd Lyn lah. Korang Lyn tak sure.

Start jer cuti sekolah, kad jemputan dah penuh kat rumah. Last week satu majlis jer. This week klu tak silap ada 3 jemputan. Tu semua saudara mara belah mak & Arwah Abah. Minggu lain2 dah ada yg menanti. Mmg byk lah. In Sha Allah, klu takde aral melintang mmg pergi. Ni pun dah siap plan dgn adik beradik sbb nak konvoi. Lebih seronok pergi ramai2.

Ermm pjg pulak cerita hari Jumaat ku ini. Selalu simple2 jer. Hehehe

Okey lah, takde topik nak cerita lagi. Full stop.

Have a good weekend everyone & enjoy your day!!! :)

[Pic, credited to Google image]


4 comments:

Mummydearie said...

Musim cuti sekolah memang musim orang kahwinlah. Akak cuma suka cuti sekolah ni sebab jalan taklah jem sangat. Happy aje memandu boleh berangan lebih sikit.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

biasa memang cuti ujung taun memang banyak kenduri memacam kenduri bertunang kawin majlis kesyukuran semua ada tapi seronok bila ader majlis gini bila ader rewang rasa best sangat tetambah family sendiri buat kenduri lg seronok boleh jumpa sedara mara..makan pun sedap2...

Amanda Suria said...

Untuk bulan 12 jer along dah ada 4 majlis termasuk kak ina kl nyer jemputan....

Lyn Yusoff said...

Suria,
byk tuh..
lyn pun ada gak jemputan, tak sure berapa