Mengalah Akhirnya


Betul mmg Lyn try urut tapak tangan yg bertentangan untuk hilang kan rasa sakit. At first mmg menjadi sgt2. Mlm tidur pun nyenyak. I feel so fresh. Alhamdulillah..

But I’ve had a migraine again, plus headache yg melampau because of weather. Panas & hujan tak menentu kan skrg ni.  Lyn bukan boleh kena panas sgt or air hujan. Mmg allergic gitu.

I’ve been to the doctor, she said migraine/ stress headache. Gitewwwww… migraine/ stress headache katanya. Hehehe. Luckily, I’ve never vomited while having a headache but sometimes I think I may be having some nausea.

20131029_182133 Tak tahan dah sakit, Lyn mmg mengalah akhirnya. Terpaksa ambil ubat untuk tahan sakit & muntah. Just be prepared. Actually,  I've decided not to take more medicine. Only on the first day. Next day & seterusnya dah tak makan ubat dah. Bukan takut, tapi taknak biasa kan diri.

Alhamdulillah, now dah okey dah. Klu skit2 tu, Lyn just sapu minyak kapak/ minyak angin or urut tapak tgn jer. Klu dah tak tahan sgt, baru amik ubat. Yg tu kes dah tak tahan sgt. Huhuhu


8 comments:

Mummydearie said...

Kesian pulak mendengarnya. Yalah, bergantung sangat pada ubat ni susah juga nanti. Hopefully migraine Lyn tu cepat hilangnya.

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

sofia pun sama..selagi blh elak dr amik ubat..sofia akan elak..

get well soon kak!

regards,
Triplesmiley

attyfir said...

samalah kita penghidap migraine tegar.

kty pun jumaat lepas g amik ubat..sbb dah tak tahan sgt

Amanda Suria said...

sama ngan along...memang kalau sakit kepala tahan jer..tp kalau dah melampau sakitnya kena mengalah juga

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
thx kak..
skit2 tu masih boleh bertahan. tapi klu teruk sgt rasa cam nak hantuk kepala kat dinding pun ada.. heheh

Lyn Yusoff said...

Sofia,
thx so much sofia

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
tu lah kak ty, gini lah kita klu dpt migraine kan.. seksa hanya Allah saja yg tau..

Lyn Yusoff said...

Suria,
tu lah along, ni sbb dah tak tahan lah ni.. rasa nak mengamuk jer..
so sebelum mengamuk yg bkn2 baik amik ubat.. heheh