Online Shopping

Do you like shopping? Is either shopping, window shopping or online shopping.

I loVeeeeeeeeee very much. Klu perempuan tak suka shopping, something wrong somewhere lah gamaknya. Hehehe

Nowadays, Lyn more to online shopping. Kira malas nak keluar pg shopping complex cari parking segala bagai. Dulu taklah teruk sgt. Tapi skrg ni menjadi2 plak. Klu tgk IG tu. Aduhaiii!! mmg takleh lari. Mesti nak beli. Tu blm campur yg pegi keluar shopping tuh. Tiap2 minggu ada parcel mai rumah my mum. Konon nak simpan duit for holiday & something else, tapi janji tinggal janji lah. Tak daya nak lawan. Ishhhhh3!!

Normally yg receive my parcel is either my mum or SIL or sapa2 jer yg ada kat rumah. Semua parcel mmg hantar kat sana since I’m not at my home during working days. So nak selamat send semua rumah my mum. Mula2 my mum boleh senyap lagi, tapi klu dah tiap2 minggu ada jer parcel yg hantar, mula lah dia menanya. Yg the best, abg Poslaju tu pun dah kenal my mum.

Ok fine.. Lyn tak tau nak ckp apa.

Sampai at last takde jawapan dah Lyn nak khabarkan kat my mum. Terpaksa bohong sunat. Ehh.. ada ke bohong sunat?? Kata kawan punya. Hehehe. Teruk kan. Tapi takkan lah kwn takde rumah kan. So my mum dpt tangkap kat situ. Terus tersentap uolsss. Tak berani nak bohong sunat lagi. Terus minta ampun uolsss.

Last2 ngaku lah sendiri yg punya. Tapi my mum bising gak. Jgn membazir beli brg yg tak penting. Simpan duit untuk benda2 penting. Simpan duit tuk kahwin katanya. Ehemmmm… terus tersedak uolsss. Hahaha

20131024_214712Ni satu jer parcel yg Lyn sempat snapped. Ada byk lagi. Tak larat nak tepek sini. Seminggu tu mmg kerja nya selain balik rumah, collect parcel sekali. Kadang2 sampai 10 parcel. Ya Rabbi apa lah yg aku beli ni. Sedap nya ketuk ketik keyboard mouse dpn lappie, klik sana klik sini. Haaa ko duit pun mengalir mcm air. Rasakan.

Terus taubat taknak online shopping lagi. Sesekali takpa lah. Terus simpan niat dlm hati nak beli benda yg penting2 saja. Niat kena ada kan.

Alhamdulillah, dah 2 minggu tak beli apa2. Dan takda lah parcel mai rumah. Lega skit. Dpt lah menabung nak pergi holiday. Harap2 bertahan lama lah yer Lyn. Jgn hangat2 taik ayam sudah. Hehehe

You can do it Lyn!!!! :)

Korang mcm maner?? Sama ke perangai mcm Lyn ni?? Jgn ikut yer. Not good, not good.



8 comments:

Wak Gelas said...

bini wak sukak shoppin gjugakk.,ahHKs

Rasp said...

ahkak pun sukkkkaaaaa shopping...
tapi yg online kureng skit...
shopping kat opis...
ater opismate ramai yg berbisness mcm2...
tudung, jubah, perfume, jewelery, kain...
apa2 jer lah....
konon lah tolong kengkawan...
padehal memang syiokkkk shopping...
tahun ni jer akak dah kurangkan...
tahan napsu...
sebab ada niat lain..
moga2 kita berdua tercapai niat kita tu....

nadia.yusof said...

haha.. same here. nadia gila shopping. almost every week online shopping.. and almost every week ada parcel..tapi hantar to office. sampaikan adik office boy tu dah kenal dah.. at one stage, every day ada parcel.. sampailah akak kat ofis ni start psiko nadia suruh kurangkan.. skrg dah kurang sikit lah.. tapi still ada, cuma 1 parcel smggu je.. :)

Mummydearie said...

Yalah, Lyn. Mesti something wrong somewhere kalau pompuan tak suka shopping (tips menyedapkan hati nih) Akak pun suka aje. Kalau tidak masakan bonet kereta jadi mangsa,kan!

Lyn Yusoff said...

Wak gelas,
perempuan mesti lah suka shopping wak.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Rasp,
lagi syok gitu, siap ada org jual kat office. heaven.. tak yah keluar kan.
tapi tu lah sis, now kena tahan skit sbb ada benda lain nak buat.. harap2 tercapai niat baik kita tuh

Lyn Yusoff said...

nadia,
nadia pun hebat gak online shopping ye.. lagi addcited. tapi mmg sesekali tu mmg berhantu kan klu online shopping. semua nak beli.
but now sama2 dah kurang. sesekali takpe..

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
yg keluar shopping mmg bonet kereta jdi mangsa seperti kita kan. tapi yg online pun sama byk..
pening lah.. pening la.. hahahha