The Yummy Pretzels

A couple of weeks ago, my BFF, Zaza came in to my house for a something. Since kitorang berdua pun dah lama tak jumpa, so we plan to lepak2 at house first. Dan kebetulan hujan pun lebat. So later2 baru kitorang keluar.

IMG_0756Surprisingly she brought me these pretzels with choc. Bukan lah dia buat pun. Beli kat kawan katanya. Actually ada gak terbaca about pretzels ni, tapi tak terlintas lagi nak merasa. Ape lagi nak membeli. Since org dah bagi kita amik saja lah. Rezeki. Hehehe

The taste was not bad. Ada rasa masin2 skit. Tang choc tu sure lah manis kan. And bila makan, mmg akan non-stop. Berderup2 masuk mulut. hehehe

IMG_0758 I brought these to my office. Buat kudap2an waktu petang hari. Yelah, skrg ni kan musim hujan. Asyik melapar jer perut petang2. Ishhh ko ni Lyn asik makan jer. Hehehe. Now dah addicted plak.

IMG_0760 Meh close-up skit bentuk nya. Macam bentuk smile kan :) Senyum tak perlu kata apa2, senyum :D

Ada sapa2 boleh recommend kat mana nak beli pretzels yg sedap. Share with me please :)


9 comments:

Mya said...

ala2 pretzels auntie anne eh?
i suka cinnamon sugar. dip dengan sos caramel. sedap!

Rasp said...

alaaaaaa baru nak tanya u beli kat mana...
haritu masa raya my nephew bagi kat i sebalang...
lecturer dia jual...
so he bought for famili dia and for his fav. aunty ~ me *nak gak ckp tuuuu hehehehe*
neway dah terpikat...
masalahnya dia dah habis belajar dah...
continue kat tempat lain lak ni...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

sedap kan sis....
kalo u tau kat mana nanti ckp ler kat i ek..
i pun nak gak beli ;)

Sylarius Yusof said...

Pretzel ni kalau nak buat dia kena bakar kat dalam oven dulu kan? Ke boleh goreng je macam kuih donat?

Mummydearie said...

Selalunya beli kat Auntie Anne aje. Memang sedap kat buat mengunyah lebih-lebih lagi masa hujan turun dengan lebatnya (tak hujan pun boleh aje...)

Lyn Yusoff said...

Mya,
haah betul tuh..
tapi ni jenis yg keras. sedapppp tau

Lyn Yusoff said...

Rasp,
laaaaaa... ingat nak order kat sis..
Lyn pun dpt dr kawan, kawan atas kawan. Berapa byk kawan daaaa...
takpe, once tau jer, i will let u know k

ni mmg sedap. now dah addicted..

Lyn Yusoff said...

Sylarius Yusof,
alamak i tak tau lah.
i rasa kena bakar kot..

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
kat Auntie Anne tu hok soft kan..
ni yg keras.. tu yg berderup2 masuk mulut.. lagi2 time hujan.. hehehe

NHC said...

Kami ada menjual pretzel mini.Kalo bminat nak order boleh email ke novnad2012@gmail.com harga dari rm10 /box