Rezeki Pagi Hari

20131105_084124Got this from my colleague. Mmg sgt2 surprised. Masuk office tiba2 nampak ni atas meja. Tanpa sebarang message ker ape. So mcm dah tau sapa yg bagi. So pegi lah jumpa dia & say thanks. Courtesy gitu kan.

Lyn : Amoi.. you got lottery ya?? I got breakfast from you this morning.
Friend : Ehh.. no lah. I just want to belanja you lah lengloi. Sometime you bagi I kuih lah, apa2 lah. So this is my time lah kan.
Lyn : I tot you menang lottery ker apa. Hahahhaa
Friend : Aiyoooo… if menang pun, takkan lah I belanja you dengan duit tuh. Dosa kan??
Lyn : (Tau plak dia dosa, hehehe) Tau pun. Ingat tak tau. Btw, thx yea. Now nak makan. Lapar. (makan sambil borak2 dgn dia kat pantry)

She’s my colleague yg sgt kamcing dgn Lyn. Kawan gaduh & baik semua dia kat office ni. Kelam kabut pun dia. Hehehe. Tapi klu takde dia, boring jugak. Nak borak dgn sapa kan. Dah lah Lyn sorang jer perempuan Melayu kat office ni. Dgn Chinese lain Lyn kureng skit. Dgn dia jer Lyn ok. Klu ada kawan Melayu lain oklah kan. Tapi borak2 jer yer. Gossip2 tarak. Chinese kot. Takdenya aku nak bergossip dgn dia. Tapi okey jugak takde gang Melayu kat office ni. Kurang skit bergossipnya. Oppsssss!!


8 comments:

misz sheyla said...

whoooo...rezeki di pagi hari.. huhu haah...nasib baik die tau pakai duit loteri haram...kalau tak...mne nak tau tiba2 mng, blanje satu office

Mummydearie said...

Bagusnya amoi ni. Betul tu Lyn, jimat sikit buat dosa bila takda geng bergosip :)

attyfir said...

baguskan ..walupun chinesse dia tau apa yg boleh dan tak boleh bagi org islam ..

kty pun kt opis sorg je pompuan/islam.. yg lain semua lelaki cina ..takde melayu pun .

takde gossip. :)bagus gak ..kurang dosa

Lyn Yusoff said...

Misz Sheyla,
tu lah, takut gak tuh..
sbb tu ape2 tanya dulu..

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
dia mmg suka kwn dgn melayu. sbb tu tau gak lah skit2 pasal Islam ni..
haah kak, kurang gosip kurang dosa bergossip.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
dia suka kwn dgn org melayu kak, sbb tu dia tau ape yg boleh n tak..

haah kak, kurang dosa takde gang. klu tak bergossip memanjang..
aman dunia kerja mcm ni

Amanda Suria said...

murah rezeki kan....

Lyn Yusoff said...

Suria,
amin :)