Vendeur Festival

Hi LoVers,

Back to work as usual today. Cuti sehari semalam seriously tak puas pun. Sedar2 dah petang jer. Klu kat office, nak tunggu pukul 1pm pun lambat bebanau. So what’s ur plan yesterday? I was at home. Just watching TV and sleep. hehehe. The best activity ever. Hehehe

Just want to share about my activity last weekend. I went to Vendeur Festival on Saturday with my niece. Sure korang tau kan event ni. Semua online seller yg terlibat menjual brg2 jualan mereka. Lyn bkn apa, ada a few online seller yg Lyn selalu berurusan ada kat sini. So teringin gak nak pergi.

Tapi….. Nnti Lyn bagitau kenapa. We went there like around 12.30pm. MasyaAllah, jammed sekejap kat depan Stadium Malawati. Parking tak kisah sgt. Besar dah parking situ. Tapi kena jalan jauh skit lah. But its ok. Kita sampai hujan rintik2.

20140510_135813Nak masuk… MasyaAllah mmg ramai betul manusia. Sesak sampai tak boleh jalan. It was crazy I tell you. I couldn’t even look at the stuff they were selling. Just jenguk2 jer dulu. Tu pun dah penat sampai ramai org. Nak taknak kena redah jugak. Takkan nak balik tangan kosong kan.

After a while, org makin kurang sbb kat luar hujan lebat sgt. So kurang lah skit. Boleh lah shopping dgn aman, walaupun tak aman sebenarnya. hehehe

20140510_144247I was at Neelofa & her mum’s booth. Kawasan ni mmg sgt2 sesak. Maklum ada artis. Dia jual contact lense & her abaya. Lyn tak beli apa pun. Sbb terlalu sesak. Tak da pun nak snapped pic dgn dia. Tgk jer sudah.

Sambil tu kita jalan2 jugak booth lain. Mana laluan yg sesak, kita avoid. Cari laluan yg tak sesak skit. But still berlaga2 jugak.

20140510_145045 Sempat snapped those pic. Azwan MC hari tu dgn orang lagi artist. Dgr jugak AA ni sebut, nama dia Aida AF9. Owh sorry lah kan. Artist2 sendu gini I olsss mmg tak kenal. Hahaha. Yg tak gemarnya, ko duk berdiri atas berskirt pendek paras peha. Mmg lah org takkan intai dari bawah, tapi cuba lah senonoh skit pakaian tuh. Yg laki2 kt bawah ni kemain duk intai2. Tak malu ker??

Tapi Memey Suhaiza mmg cantik betul lah sejak dia berhijab ni. Lyn tak berapa suka dia ni dulu. Tapi skrg Alhamdulillah. Dah muhasabah diri kan. Dia ada bersama2 booth Ephyra.

20140510_145010 Lyn  shopping skit2 jer kat fav online seller Lyn.  Bukan apa, tak larat berasak2. My niece pun shopping tempat yg dia berkenan jer. Mmg kita round semua tempat. Tapi mcm Lyn cakap tadi, tak sanggup nak berasak2 dgn org. Kita jadi hangin nanti. Dorang bukan kisah sgt, main langgar jer not even say sorry.

What you expected right tempat2 mcm ini. Klu silap hari bulan boleh mengundang marah. So sebelum mengundang marah, baik kita chow dulu. At least bawak balik brg dari tgn kosong. Hehehe.

Seriously serik jugak pergi tempat ni. Lyn tak boleh bygkan mcm mana dorg2 ni pergi bawak baby. Parents should never ever bring their kids to this kind of place especially the one with strollers. Ada jugak ok. Kita ni pun tak larat bersesak, apa lagi budak2. Sure ada yg menangis2.

Actually, dah best dah. Cuma tempat jer mungkin kena cari yg lebih besar skit. Korang bygkanlah nak muat kan 400 vendor dlm Stadium Malawati tu, mana cukup. Sbb tu berasak2 mcm tong sardin. Hahaha

Rasanya lebih baik online shopping instead of pergi tempat mcm ni. Pergi mall pun rasanya tak sesak mcm gini. Org kata biar belanja lebih skit, janji selesa. Betul tak?? Ermm tak lama lagi nak puasa, sure semua tempat penuh sakan. Maklum lah semua org nak shopping raya.

Korang dah shopping raya??


6 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum..

Ohhhh sofia tak sanggup tmpt mcm ni..iklan lah murah mcm mana sekali pun..penah terlajak pegi tmpt mcm ni masa raya 2 thn lps tak silap..terpengaruh dgn adik..perghh tp blk dgn tgn kosong dgn rs menyesal teramat sgt..huhu blh nk pitam jd nye

regards,
Triplesmiley

Mummydearie said...

Dah shopping raya dah...sikit-sikit :)

Oh, Lyn... akak memang give up tempat cam ni. Memang akak sanggup dok rumah goyang kaki tak pun buat aktiviti Iron Chef di dapur kita. Tak sangguplah nak berasak-asak.

Orang dah bagi free show, kita tengok ajelah kan... ok apa dapat tengok paha artis sendu :)

Amanda Suria said...

dengarnya sangat meriah kan kat sini,rugi tul x pergi...

Lyn Yusoff said...

Sofia,
tu lah klu boleh nak elakkan, tapi terpedaya jugak sbb nak murah punya pasal.. lepas ni sorry lah.. tak rajin nak pegi lagi..balik penat rasa nak pengsan pun ada..

Lyn Yusoff said...

MD,
tu lah kak menyesal pun ada.. tapi what to do.. dah pegi & shopping pun..

sbb sendu lah tayang peha betis.. hahahah

Lyn Yusoff said...

Suria,
mmg meriah sampai bersesak2..