Kerja Gila

Hi LoVers,

I felt like I had nothing to say. I still feel I have nothing to say. I’m the most boring person to talk to. Apa lagi nak menulis. Seriously I’ve nothing to write in my blog.

Actually ada jer pic nak tepek & cerita kat dlm blog ni. Tapi tu lah mood tak berapa nak ada. Mcm bosan jer kan nak tulis. Hehehe

Tapi ada satu kerja gila yg Lyn buat last weekend. Mmg gila. Ni dek penangan cerita pukul 7pm tu lah. Tak perhabis lagi tgk kat TV pi carik novel dia pulak.

20140616_221820 Dari hari Jumaat malam Lyn cari novel tuh. Kebetulan pergi AEON Bukit Tinggi, so singgah sekali Popular. Cari2 tak jumpa. Tanya pun, dorang kata dah habis. Ok tak putus asa lagi. Next day boleh carik.

Hari Sabtu, pergi bookstore kat Kompleks PKNS Shah Alam, takde stock. Check plak kat MPH SACC Mall, pun takde. Siap mintak dorang check kat mana yg still ada lagi. Katanya kat MPH Giant Sek 13. Pergi jugak lah sbb nak puaskan hati. Sampai sana takde. Kata system yg check kt SACC tu tak update. Bengang gila okey.

Ok tarik nafas jap.

Tak puas hati lagi tuh. Call pulak Popular AEON Bukit Raja, katanya takde stock juga. Worst come to worst, call MPH Subang Parade. Call, kebetulan ada. Berdesup pergi sana ok. Hahaha. Kali ni suruh my nieces yg keluar. Malas nak parking kereta. Tu pun park kat tepi jalan, suruh dorg pergi beli. Dari jauh dah nampak dorg jinjit plastic bag, so for sure lah ada. Puas hati terus. Hahaha.

Kesian budak2 tu jadi mangsa. Tapi takpe, Sabtu ni dah janji dgn dorang nak main bubbles kat SCM. Upah lah tuh. hehehehe

Dan buku setebal tu, dua hari jer Lyn habis baca. Best jugak jalan cerita dia. Tapi now tgh tgk TV version plak. Harap2 sama mcm novel.


8 comments:

idzwa kamaruddin said...

gigih baca ni!

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

Haaaa citer nih sofia layan kat tv...menarik jln ceritanya hehe...nak2 heroine die tuh..suka tgk die berlakon...gelabah die dlm watak tuh rs mcm comel plk hehe...

Perghhh kagum dgn semangat akk yg suka membaca...sampai sanggup ke sana sini mencari novel..

regards,
Triplesmiley


SyaNa said...

hahahagigih tu mencari
last saturday pegi MPH jusco wangsamaju berlambak stok
maybe baru sampai kot

Mummydearie said...

Wah, penangan drama TVkan! Terus gigih mencari novel, habis dalam 2 hari je. Nasib baik masih keluar bilik lagi. Kalau akak dulu-dulu, memang dok dalam bilik tak makan tak mandi nak abiskan novel :)

Best sangat ke ni? Akak dah missed banyak episod dah ni !

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
gigih sgt ni..
hehehe

Lyn Yusoff said...

sofia,
tu lah izreen tu clumsy gila.. tu yg jadi best tuh..

takde lah gigih sgt membaca sbnrnya.. ikut mood hehehe

Lyn Yusoff said...

Syana,
jauh lah pulak ke sana kan..
nasib baik ada kat sini... tu pun puas mencari.. hehehe

Lyn Yusoff said...

MD,
best lah novel dia.. tu yg sanggup pergi bila tuh... dlm masa dua hari jer habis.. tapi keje lain pun buat jugak.. takdelah berkurung jer dlm blik..

missed boleh tgk kat tonton kak..