Say NO To Diet

Tengok title mesti korang pikir Lyn tak diet lagi kan. Kira time diet dah habis lah skrg ni. Owh well, a big NO NO yeah. I’m still on diet as usual.

So kenapa duk tulis title gitu. Nanti cheq habaq naaaa :)

Last 2 weeks, if I’m not mistaken, keluar pagi2 Ahad sbb tujuan utama nak cuci kereta jer. Kereta tu dah lama betul tak cuci. Tgk kereta sendiri pun sakit mata. So pergi lah ke car wash fav. Tapi punya lah ramai org. Tak koser nak tunggu. Since the place nearby my sis’s house, so pergi lah menyinggah berjumpa buah hati yg tiga org tuh. Kenapa 3 org, sbb I just got my new grandson yer. Later I will talk about it. Selagi dia tak habis pantang, adalah kepantangan Lyn untuk bercerita pasal new baby born. Pic pun hanya untuk tatapan family jer.

Borak2 punya borak sampai dah tengahari. So balik rumah my mum, takde org. Tengok TV, last2 TV yg tgk Lyn. Hahaha. Biasa benda tu terjadi.

Petang skit baru keluar cari car wash. Otw tu hujan lebat pulak. Cancel terus cuci kereta. I brought along budak kecik with me. Dah mengadu lapar. Jadi menyinggah Mcd jap.

20140601_181418 Duk pekena porridge. Dia klu ke Mcd mmg porridge lah jadi pilihan dia. Paksa makan ayam or burger, sampai ke sudah lah dia taknak. Mmg tak leh lari betul dgn nasi budak ni tau. Lyn just makan sundae choc jer. Gila2 teringin. Ish dah lama tak makan gini masa diet ni. Semua tolak tepi.

Back to my topic/title,  as I mentioned before, every sunday nite adalah big NO NO diet for me.

Kenapa??

20140608_201856 Sbb malam tu mmg my mum masak sedap2. Asam pedas ikan or kari ayam. So mmg tak boleh tolak tepi. Klu tak makan rugi *alasan taknak diet* hehehe. Tapi pastikan nasi hanya sesenduk jer. Kekadang tu pun tak habis you. Skrg ni mmg takde hati betul nak makan nasi.

Ada sekali lepak dgn my friends pun, dorang kemain heavy dinner. Lyn just order salad jer. Dorang paksa gak Lyn makan nasi. Tapi seriously Lyn tak boleh. Geram jer bebudak tuh. hehehe. Dorang kata dah kurus, nak kurus apa lagi. Hahaha


8 comments:

idzwa kamaruddin said...

uhhh sedap nyer!

msredcheesecake said...

good luck on ur diet... akk memang susah nak diet...lapar memanjang

attyfir said...

betul gak kata kawan2 lyn tu.
lyn cuma kena kurangkan nasi sekali shari je kot..sbb lyn x gemok pun.

kalo kty ni mmg betul. x boleh mkn nasi langsung

Mummydearie said...

Betullah Lyn ni...dah kurus nak dikuruskan apa lagi nih! Kalau berat terlebih berkilo-kilo tu oklah faham juga. Ni akak nak diet nasi sampai la ni tak jalan. Asyik je cari nasi kalau ada peluang. Tak makan lain takpa tapi bukan nasi. Pantang jumpa :)

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
org bagi mmg sedap. hahaha

Lyn Yusoff said...

msredcheesecake,
takpe kak... puasa nnti boleh diet

Lyn Yusoff said...

Atty fir,
Lyn mmg makan nasi seminggu sekali or paling byk 2 kali.. tu pun main cuit2 jer..

Lyn Yusoff said...

MD,
lyn susah hati klu org kata lyn berisi.. sbb tu lah terus diet..
tak suka org kata gitu..

akak tu diet time puasa jer lah nnti.. hehehe