Musim Buah

Hi LoVers,

Good morning.

Today is 2nd day of June. Cepat betul masa berlalu yer. Dah masuk mid of year. Tak lama lagi pulak dah menjelang Ramadhan. Lepas tu raya pulak. Mmg cepat & pantas sungguh masa berlalu skrg ni. Pejam celik pejam celik nanti dah hujung tahun kan.

Weekend yg best baru ni. Spent time kat rumah jer. Tidur & tgk TV. Mmg seronok sbb dapat bantai tidur kat rumah. Di tambah pulak sejuk dek hujan. Mmg bersambung2 jer tidurnya. hehehe

Bangun tidur, makan…

Lepas makan jer, tidur..

Heaven bak hang!!! Hahaha..

Ermmm gamaknya musim buah lah skrg ni. Kat rumah Lyn penuh dgn mempelam. Dari last week, Kak Ngah Lyn bawak dr rumah dia. My cousin bagi. Jiran bagi. Sedara mara bagi. Sekali melonggok dalam bakul. Penuh. Sampai tak termakan. Kita yg rumah ni pun makan bkn lah byk sgt. Masam kan. Mana lah lalu nak mkn byk2.

Solution nya, pi hidang kat org buffet masa kenduri hari tuh. Idea Abg Long Lyn. Tapi my mum ada gak membantah senyap2. Hehhee. Takut kang ada pulak org sakit perut makan mempelam katanya.

20140524_122738 Tapi kita hidang gak lah. Daripada dibiarkan busuk, baiklah di kongsi bersama. Anak2 buah & Kak Ngah Lyn yg memotong satu plastik besar mempelam yg di bawak. Siap dgn kuah kicap & cilipadi kita hidang kan. Kuah yg kiri tu sambal belacan & kicap. Tu kita yg makan sendiri.

Terliur tak korang?? Iollsss pun terliur u!!! hehehe

Surprisingly, ramai jugak org yg makan. Siap bertambah2 pulak tuh. hehehehe.

Bak kata Abg Long Lyn, ada jugak yg layan mkn mempelam ni. Ingat kan tak laku. Hahaha.


6 comments:

idzwa kamaruddin said...

amboii bab mencicah ni yg sedap nii..

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

ohhh sangat terliur kak!!

skg xde selera mkn sgt tp tgk gambar nih terus ade selera nk makan hehe

regards,
Triplesmiley


Mummydearie said...

Kalau dah bagi free siap dengan pencicah sekali, mahu nak tolak. Sakit perut tolak belakang, cerita lepas makan pulak :)

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
mmg sedap masam2 ni

Lyn Yusoff said...

Sofia,
jgn mcm tu, awak kena mkn.. nnti sakit mcm maner

Lyn Yusoff said...

MD,
hahahah..
kt rumah Lyn melambak kak.. ramai betul yg bagi... puas lah makan hari tuh..
skrg ni.. dah habis dah...