Duit oh Duit!!

IMG_0673Byk kan??

It’s belong to my mum. Bkn Lyn punya pun. Ni kes duk mengira duit syiling lah yer. I kan anak mithali gitu. Mak suruh jer, sure I tolong punya. *Dgn harapan dapat upah. Hahaha. Jahat btul I kan. Hehehe*

IMG_0674Berpinau gak biji mata duk asing2 kan duit2 ni semua. Syiling 20 sen & 10 sen lah yg paling byk. Naik juling gak lah mata ni. Hehehe

IMG_0676Tak lah byk sgt. Kira2 baru dpt RM100. Lepas lah nak beli kasut #Eh. Bukan2, tu my mum yg punya. Tiba jadi hak sendiri kan. Hehehe.

Tukar kat kedai mamak. My BIL yg hantar. Dah mamak tu duk tanya bila nak hantar duit syiling.  So kita hantar yg ni dulu. Ada lagi nak tukar, tpi tunggu dlu. Slow2. Minggu ni nak hantar lg kat kedai runcit area rumah my mum. Tu pun dpt dlm RM100 lebih.

Ermmm my mum mmg byk betul simpan duit syiling. 5 bln sekali mmg hantar kedai. Klu tak tukar nnti tak laku lah pulak since kita pun dah ade syiling baru kan. So cepat2 lah tukar sebelum terlambat.


12 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Ohhh kak lyn...mcmana mak kak lyn blh ade byk simpanan syiling?byk gile tuh

regards,
Triplesmiley

attyfir said...

banyak gak tu rm100..leh ar belanja kty makan cendol pulut. :)

Dee said...

dee pun nak korek gaklah tabung..kihkihkih..

mysha said...

Tgk entry ni teringat masa lepas raya ari tuh dok ngira duit raya plus duit tabung anak.. srOnok lak dok susun duit syiLing tu.. Lepas tu mendapat, rebeh tangaN nganKot g bank hehehe

Mummydearie said...

Akak selalu tukar duit syiling ngan kakak sbb dia ada kedai makan. Tapi boleh pulak tu minta lebih sbb penat mengira, hehehe...

Lyn Yusoff said...

Sofia,
tak tau lah akak..
tgk2 menggunung jer ada..

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
klu lyn punya sure lyn belanja akak.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Dee,
korek kak. leh belanja teh tarik place.. hehehe

Lyn Yusoff said...

mysha,
mmg rebeh bahu duk membawaknya..
mengira pun hazab jugak.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
pandai akak..
nnti belanja Lyn plak yer hehehe

Amanda Suria said...

along pun dah kira duit syiling dalam tabung kat opis..x sampai seratus lagi..makanya masuk balik la..

Lyn Yusoff said...

Suria,
kumpul byk2, sekali tukar. senang skit