Makan-Makan

Habis jer bulan Ramadhan, bermula lah Syawal. Masa Ramadhan hari tuh, Lyn mmg dpt control mkn. Berbuka simple2 jer, bersahur pun kadang2 tak mkn nasi langsung. Just having a milk & kurma 3 or 4 biji. That’s all.

And yes, I lost 3kg during fasting month. Best giler :D

Masuk jer Syawal, 1st & 2nd raya of coz lah tak tolak mknn kan. Makan selagi boleh. Pergi beraya sana sini, makan sesaja. Rasa bdn dah naik.

Masuk jer kerja, of coz lah lunch kan. But sometimes I skipped my lunch coz morning dah heavy breakfast. Klu ada pun just mkn roti jer.

When I was at home, mmg tak tolak mknn. My mum the best mother in this world. The food yg mum masak mmg awesome. Sama jugak dgn mak korang.

IMG_0655 Balik kerja on Friday, mum masak gulai asam ikan kering + nenas, bendi celur & sambal belacan. My sis bought sup cendawan. Tak sempat mandi, terus masuk dapur dan makan. hehehe

IMG_0658 Next day, on Saturday nite, my bro organized open house for MPP Zone 15 at Dewan Orang Ramai MBSA. I’m not attending, but my niece managed to brought me roti john. Disebabkan byk lebih, dorg bg bawak balik. My family semua attend. I jer uols, malas ya amat. Sanggup duduk rumah & tidur. Mengantuk uolsss.

Dan berat pun semakin naik nampak nya. Owh tidak!!! Next week start diet Lyn!!! Jgn nnti membebel gemuk lah ape lah :P


8 comments:

attyfir said...

morning lyn..kty pun ntahbila ler nak start balik diet..

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum..

Haha sama kak! sofia bile balik kampung je..selera terus..apa yang ibu sofia masak semuanya sedap..makan bertambah2 je manjang hahaha

regards,
Unsmiley



Mummydearie said...

Betullah Lyn. Masakan mak paling sedap. Akak dulu pun mcm tu. Bila balik kg, bukan main byk pesanan menu suh mak masak :D

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
takpe kak..
slow blh diet balik.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Sofia,
klu mak masak, mmg tak tolak tepi..
lupa kononnya nak diet.. hahaha

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
mknn mak ttp sedap smpai bila2.
tiada tandingannya

Amanda Suria said...

Along dan diet? Hahaha...lupakan aje....xde makna nk diet tp kawal pengambilan makanan je la...

Lyn Yusoff said...

Suria,
hahaha..
takpe.. yg penting sihat