Our Hi-Tea

1
Ni roti jala & kuah serawa durian. Org lain panggil ape tak sure. Kuah durian kot.

Sebenarnya adalah budak kecik kat rumah ni mengidam nak makan roti jala. Ater pergi open house kawannya duk makan tu, tapi tak puas katanya. Yelah rumah org kan, takkan ko nak balun sorang2 duk lupakan org belakang. So mkn jelah buat rasa2.

Balik rumah duk khabarkan kat neneknya suruh buat. Mum mmg malas dah nak buat roti jala ni, leceh kan. So kita tempah jer kat org. Sekilo RM18. Mahal ke murah kitorang hentam jer. Order 2 kilo. Tapi kuah tu kita masak sendiri. Originally from my mum. Puas lah my sis & BIL duk cari durian pulak. Dek anaknya teringin sangat, carik jugak lah. Anak tunggal kan. 

So petang ahad tu, masing2 duk makan ramai2. Lyn mmg tak makan durian, tapi klu serawa ni boleh gak lah masuk. Tapi sekali jer. Tak leh repeat. Klu repeat mmg cari nahas lah jawapnya. Hehehe

Dan kebetulan petang tu my mum masak kuah kari ayam. So boleh buat cicah sekali. All in one gitu. 


10 comments:

Yatie said...

kat rumah ni kalau buat roti jala..anak-anak sorang 10 keping. makan dgn madu. tak pernah masak kuah durian mkn dgn roti jala mesti sedap ni

attyfir said...

sedapnya lah..kty pun lama dah x buat roti jala

Amanda Suria said...

Roti jala kesukaan dania ni....tp mkn ngan kuah kari...

Nia said...

Salam ziarah ya..tak pernah try lagi makan roti jala dengan kuah durian,..sangat ketinggalan..huhu..

Mummydearie said...

Sedapkan serawa durian ni. Tapi akak tak pernah makan dengan roti jala. Makan ngan roti adalah.

Lyn Yusoff said...

Yatie,
1st time dgr mkn roti jala dgn madu..
tapi klu dgn kuah durian ni pun sedap

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
ni sbb teringin kak.
klu tak, takdenya nak buat.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Suria,
dgn kuah kari pun sedap
tpi dgn kuah durian ni pun sedap gak..
try ler

Lyn Yusoff said...

Nia,
u boleh try..
mmg sedap sgt

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
akak kena try mkn dgn roti jala
sedapppp tau..