Our Big Raya Open House 1434H

Hi LoVers,

Good morning everyone!!

Syawal is over. But still ada lagi yg buat open house last weekend. Kira penutup Syawal lah kiranya tuh.

Again, this is 5th year we are hosting our Raya Open House. Alhamdulillah without failed lah kami dapat menjamu my relatives, close friends & also neighbours. Syukur sgt2. Thn ni noticed dah diberi awal2, tapi disebabkan my nephew accident & patah kaki, we decided to cancel our open house. Kira thn ni stop dulu. But…

My mum & Along Lyn insist nak buat jugak. Dah niatkan, jadi klu dah big bos kata yes, kita ikut saja. Notice seminggu jer. Tapi luckily setiap majlis yg kitorang buat, normally was organized well. Setiap org ade task masing2. Jadi taklah kelam kabut.

IMG_3435 The theme was blue. Ni cadangan kita yg perempuan2 lah. Nasib baik Along Lyn ikut kata. Klu tak, suka hati dia jer nak pilih warna ape nnti. Lelaki kan, asal ada jer. Kita perempuan yg beria2. Yes or no?? Jemputan semua kita dah uruskan awal2.

IMG_3465On 31st August 2013, kita berjaya jugak buat. Walaupun hujan di awal majlis. Kita mulai dgn doa selamat selepas Zohor. Ni niat my mum, sbb dua org cucunya yg accident dah beransur sihat. Kita buat jugak majlis tahlil. Dimulai semua dgn org Masjid. Selesaikan org Masjid dulu, baru jemputan mula sampai.

Walaupun hujan lebat, tapi tetamu yg dtg mmg ramai. Siap berpayung2 lagi. Dlm pukul 3 lebih jugaklah baru hujan berhenti. Syukur sgt. Bkn ape, kesian pd yg bawak anak kecik. Mane nak dukung anak, mane yg nak makan. Lepas jer hujan reda kemain masing2 sakan bergambar.

IMG_3469 Lyn with my nieces.

IMG_3472 My lovely grandson & granddaughter. Baby Khalisy & Daniel. Mereka ni twin tau. Tapi bkn adik beradik. Dua pupu. Lain mak, lain bapak. Lahir pd tarikh yg sama 5 Aug 2011, hanya beza jam jer. Khalisy lahir waktu subuh, Daniel tengahari. Perangai pun sama. Shy2 gitu. Amboi Daniel, tangan kat maner tuh. hehehe

IMG_3476Mya & hubby pun hadir. Terkejut Lyn bila dia sampai sbb waktu tu Lyn tgh borak2 dgn kawan Lyn. Jauh tau dari Setapak sana. Tak dpt berborak lama coz she’s a bit rushing. Byk jemputan dia. Tapi sempat jugak meluahkan perasaan masing2. Hehehe

IMG_3479 My friend from Klang. Yg hebatnya, tengahari tu Lyn kerumah dia dulu. Ada open house gak. Tetamu pertama yg sampai tau. Tak lama kat rumah dia, Lyn balik lah sbb kat rumah kita pun ada majlis. Dia pun ptg2 tu dtg gak rumah Lyn. Kira balas kunjungan lah ni.

IMG_3481 My ex-colleague merangkap kawan baik masa kat office dlu. Lyn antara yg rapat dgn dia. Muda setahun dr Lyn, anak dah 4 org. Yg ada kat pic ni yg sulong & yg bongsu jer. Lagi 2 org, duk dlm kereta main games.

IMG_3483Kakak angkat & anak angkat my mum. Bertahun2 jugak tak jumpa. Padahal duduk Klang jer. Tapi bila masing2 dah ada tanggungjawab mmg payah skit nak jumpa.

Majlis ending around 5.30pm. Kitorang extend kan lagi sejam disebabkan hujan di awal majlis. Sure ada yg tak dpt nak keluar rumah. Tapi ada jer lagi yg dtg even sampai pukul 8pm pun. Makanan pun still ada lagi. So tak lah takut sgt kan.

IMG_3513 Kami2 yg sporting. Semua nampak biru. Tapi ada jer yg tak ikut. So no hal. Mum paling cute :)

IMG_3514 Peace yoo!!!

IMG_3516Senyum!!!!

Petang skit tu kita buat celebration birthday Daniel, July & August Babies. Mane tetamu yg dtg tu, kita jemput join skali.

IMG_3499 Blow the candles. Yeayyyyyy!!!!! Supposed Khalisy pun join gak, tapi dia tido. Kesian plak nak kejutkan. Nnti menangis plak.

IMG_3506Cake cutting. Mereka berempat tu shared birthday. My sis & my nephew yg sorg tu on July, another two, nephew & BIL on August. So kita buat sekali harung. Cake pun kita jamu pd sama2 yg dtg jugak. Yg ada pun sedara mara kitorang jer. Yg lain2 dah beransur pulang.

Mmg berbaloi lah buat open house tiap kali raya. Makanan sentiasa cukup. Klu ada lebih tu takde lah byk sgt. Takda lah membazir, just nice gitu.

To those who are attending our Raya open house, kita mmg berbesar hati sgt & thx for coming. Pd yg tak dpt hadir disebabkan ada majlis lain, kami faham sgt2. Maklumlah raya kan, byk sgt jemputan sana sini. Bkn jer open house, tapi kenduri kahwin pun ada jugak.

Tapi klu kita dah jemput tiap2 thn, tapi tak pernah dtg, so agak malas jugak nak di jemput lagi. Bila tak dijemput kutuk belakang #Eh. Itu lah manusia, tak pernah puas kan. #APTB

In Sha Allah, kita jumpa lagi di hari raya 1435H. Amin


12 comments:

Mya said...

tq for the invitation lyn.
haah sempat jugak buat luahan perasan kita yer he he..

Mummydearie said...

Seronok buat open house ni tapi penat ya amat lepas tu tak terhingga rasanya.

Bitt (double IS) said...

awak nampak biru :)

Madam Casper said...

Mmg seronok buat open hse atau kenduri tapi lepas tu kelepek bila nak mengemas huhuhu.

Rizziela said...

tema biru mcm kenduri kawin kan

Amanda Suria said...

meriah...bestnya....along nyer turn on 28hb ni..sambut birthday dania...

Lyn Yusoff said...

Mya,
my pleasure dear..
part luahan perasaan tu best.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
mmg betul sis.
penatnya mmg berhari2.. sampai skrg ni pun tak habis2 lagi..
tapi enjoy

Lyn Yusoff said...

Bitt,
hahahah..
i kan suka biru..

Lyn Yusoff said...

Madam Casper,
betul tu kak..
melepek kepenatan & kemas rumah tak sudah2.. but my family semua sgt membantu..

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
skrg ni semua majlis bertema2..
trend skrg..

Lyn Yusoff said...

Suria,
sure meriah.. yg penting berkumpul sgn family.. tu yg puas hati