Home Cooked

Finally I got this chance to update my dearest blog. Yg ada awal minggu ni, semua dah siap awal2. Auto-published.

Alhamdulillah, finally our open house is over. But I will update slowly erk. Sbb tengah pikir nak letak pic yg mana. Byk sgt.

It’s only one week notice nak buat open house ni. On 1st stage kita dah tau dah nak buat bila. Tapi mcm tak jadi jer, sbb ada masalah skit. Finally is confirm. As usual, masing2 ade task masing2. We shared budget together. Sbb adik-beradik ramai, relatives & kawan2 nak jemput pun agak ramai.

This year gonna be a 5th year we are hosting our open house without failed. Alhamdulillah, berkat rezeki sama2, so apalah salahnya kita share sama2 kan.

As usual mknn pun mostly home cooked. Klu ada yg ordered pun dua tiga jenis jer. Yg lain mmg buat sendiri. Semua kita prepared pagi2 sabtu tuh. Dgn tidur tak cukup, sbb balik dari ziarahi jenazah, tidur 3 4 jam jer, dah kena bertungkus lumus kan dapur plak. Luckily, bahan2 semua dah siap. Tinggal nak masak jer.

IMG_3452
Part ayam golek ni Abg Long Lyn yg settled kan. Berapa ekor semua, jgn di tanya. Kitorang mmg tak tau. Tiap2 thn dpt job dr Abg Lyn. Thn dpn tgk dpt lagi ke tak. Thn dpn kita tukar lain plak. Asyik ayam jer, boring. Hehehe


page2 Ada laksa, kuah import dr Perlis, roti jala inti kari kentang, meehoon & mee sup

page1
Nasi impit, kuah kacang, tauhu sumbat, agar2 roti, kek pelangi. Ni yg ada dlm simpanan Lyn lah. Pic yg lain2 ntah kemana. Tu lah budak2, suh amik pic mknn pun payah. Geram jer aku. Klu pic dia kemain senang jer erk. Tak payah disuruh, cpt je posing.

Ada mee kari, popia goreng, popia basah, bubur gandum, buah limau, kuih raya & air sarsi. Rasanya itu jer kot. Lyn mmg mkn laksa je non stop. Mknn lain tak sentuh pun. Tengok org makan pun dah kenyang. Mlm tu & next day baru teringin nak makan.

Cuma teringin tau sumbat. Petang tu Lyn cari gak, rupa2nya dah habis. Owh takpelah, takde rezeki. Takpe, boleh buat lagi nnti. Weekend ni kan ada. Apa susah kan…



3 comments:

Amanda Suria said...

Mak oiiii....sedapnyaaaa....x leh tahan la....

Cindyrina Rina said...

meriah lauk pauk dan juadah open house.

Mummydearie said...

Meriahnya juadah. Nampak sedap-sedap aje semuanya. Untung jadi Lyn, tengok org mkn pun dah kenyang. Kalau akak, tgok makanan ajepun dah lapar memanjang.