Lyn yg tgh menaip ni pun kecur air liur. Ermm musim mempelam agaknya. Sana sini kemain merata pelam ni berbuah. Lalu rumah my auntie, kemain merimbun buahnya. Pergi rumah mum’s SIL masa kenduri tahlil tu, pun byk buah gak pokoknya.
Yg ni tak tau sapa bawak. Rasanya my BIL kot. Potong2 buat jeruk pelam. Klu mkn gitu mmg tak laku lah. Jerukkan letak gula dan garam. Simpan dlm fridge, bila dah kecut baru mkn. Mkn gitu jer boleh, nak cicah dgn kuah rojak pun boleh. *telan air liur*
Tapi jgn makan byk sgt. Kang ada yg ulang alik ke toilet plak. Hehehe. Lyn mmg mkn skit jer. Takut sakit perut uolssss. Hehehe
Ada sekali tu my SIL bawak mempelam yg lemak2 tuh. Dah lah lemak2 manis. Mmg mkn gitu jer lah jawabnya. Tak payah cicah2. Yg ni mkn byk takpe, sbb tak masam. Hehehe
8 comments:
morning lyn..kecur liur nengok mangga nie..feveret ni lyn.
kdg kalo g pasar..smpt gak kty beli dlm 3 bijik..
Assalamualaikum,
Wahhhh kak lyn...memang betul terliur ea....arghhh sedapnyeee
regards,
Unsmiley
Wah, dah mcm org mengidam dah ni :D Kalau buat jeruk akak mmg suka.
meleleh air liur tgk mangga ni ajer..depan mata mau terus ngapp
Attyfir,
mau tak kecur kak...
cicah kicap pun boleh..
sofia,
klu dpt kunyah krup krup lagi sedap..
mummydearie,
jeruk tradisional sedap kak..
takde pengawet.. hehehe
rizziela,
tau takpe.. bikin kecur jer kan..
hahahaha
Post a Comment