Kenduri Tahlil

After 2 days, we are able to attend kenduri tahlil at SIL’s mum house. Dua hari kita skipped kenduri disebabkan majlis kat rumah. Penat tak hilang lagi. On Monday mlm tu, lepas Maghrib kita dah gerak ke sana.

Mmg ramai org. Niat Arwah maknya, nak buat kenduri tahlil utk suaminya, rupa2nya tuk dia sekali. *sedih*

Kita yg perempuan duduk kat khemah jer. Sbb org2 lelaki dah penuh dlm rumah. After tahlil, yg lelaki keluar, kita yg perempuan masuk rumah pulak. Org ramai, tempat duduk tak cukup. So bgi lah dorg dulu.

20130902_220909Bila dah lengang baru kita amik makanan. Mcm2 jenis lauk ada. Sampai tak tau nak makan apa. Ni catering jer kata my SIL. Takde sapa nak masak katanya. Klu ada pun buat kuih sejenis dua jer.

20130902_220927 Budak2 yg over sgt time makan. Dpt mkn kambing kemain berulang. Lyn mmg tak mkn. Tapi hari tu teringin plak nak rasa. So cubit lah sikit. Balik rumah hahhhh ko, pening2 lalat gitu.

Tu pun senyap2 jer. Tak ckp pun dgn my mum. Klu ckp nnti mau kena bebel. Hehehe

Lewat jugak kita balik malam tuh. Dalam pukul 11pm jugak lah.

20130902_205028Pergi balik petrol station fullhouse. Kan minyak nak naik next day tuh. Ermm pelik jugak lah, org berduyun2 isi minyak. Sama jer kot, esok lusa tulat pun ko ttp isi minyak, yg rajin beratur tu apa pasai?? Sama jer kot, ttp ko kena isi gak. Cuma nya naik 20 sen.


9 comments:

Rizziela said...

Beratur utk jimatkan beberapa RM untuk 2 3 hari perjalanan..atleast jimatlah sikit walaupun tak banyak :D

tapi sy x ada kuasa nak g beratur

Amanda Suria said...

along x isi minyak pun...even my family pun..tp my cik abg memng pi isi minyak...mcm minyak tu x kan hbih plak...hehehhe

Mummydearie said...

Kalau minyak tu tahan berbulan2, akak join together2 kasi jem jalan mlm tu, tapi lbh baik dok rumah tgk TV dan main ngan anak.

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

tuhlah psl..nih semua sbb dh terbiasa dr dulu bile dgr myk naik je terus nk isi sebelum tuh kan

regards,
Unsmiley

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
dua tiga hari jer lah..
lepas tu kena isi jgak hehehe

Lyn Yusoff said...

Suria,
klu tak habis, Lyn pun sanggup pi beratur pjg2 hehehe

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
btul tu sis..
klu isi mlm tu, lepas tu tak yah isi sampai bila2.. mau Lyn pun join sama..

Lyn Yusoff said...

Sofia,
trend org malaysia

attyfir said...

itulah..mlm tu kty kuar g kedai dobi
amik comforter..punyalah berduyun org isi minyak..sama je kot...esok naik gak.nunggu queue pjg2 ..dah bazirkan minyak kan!