Foot Mask

I just want to share something with you guys.

Besides manicure & pedicure that I did every two month, I also do foot mask. Sound amazing rite?? But it works. Tak guna klu pegi pedicure bagai, tapi kulit kaki keras. Oppssssss...

Every two month, Lyn mmg buat foot mask. 

P1100972 I’m using foot mask by Actizen. You can buy at farmasi. RM40.00 per pair. Sometimes ada promotion, dapat lah murah skit.

Orait, let’s go step by step. 

page3 1. One pair of foot mask by Actizen. Sebelum pakai tu make sure basuh dulu kaki sampai bersih. Cut along the dotted lines yg kat foot mask tuh.
2. Pakai kan kat kaki seperti pakai stokin. Lekat kat sticker yg disediakan & make sure dia ketat.
3. For best result, you may wear socks. Supaya liquid kt dlm dlm tu betul2 meresap kat kaki. Wear on it for 2 hours. You can feel the liquid. Sejuk.
4. Tanggalkan after 2 hours. Don't worry, it wont cause any pain.

After a few days….

Hari kedua, kulit kaki jadi keras & kering. 

page2Mine start peel off 3 day after the application. It depend on individual. Sometime ada yg lambat jugak. Kulit kaki dah mula menggelupas. Tak sakit tau. Jgn risau plak.

Klu rasa tak selesa, boleh tanggalkan kulit mati tu slow2. Make sure basah kan dulu, then senang skit nak tanggal.

Lyn tak amik pic setiap hari. Klu tak boleh tunjuk satu persatu. Mmg kulit mati & keras tu tertanggal. It take more than one week to clean the foot. After all your foot skin peel off dptlah kulit selembut bayi. Hehehe.

For me, it works. That’s why Lyn buat tiap 2 bulan. Korang pun boleh try. Feel it. 
 

9 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Ohhh..mula2 tengok pic rs cam menakutkan je tgk kaki akk kena camtu..hehe rupenye xsakit..

regards,
Unsmiley



Mya said...

first time i dengar pasal foot mask ni.
tapi menarik lah lyn.
nak try jugak lah nanti

Rasp said...

ooooo pernah tengok foot mask ni kat farmasi...
tapi tak terbeli lak...
menarik gak nak try ni....
thx for this info lyn...
something new i learn today....

Dira said...

Sekali pakai dh mengelupas ke? Pricey jugak pair for rm40. Tp klu pkaai skali dah mengelupas, ok r.. Kat guardian or watsons ada tak?

Lyn Yusoff said...

sofia,
mmg menakutkan tapi best rasa sbb kaki rasa licin lepas tuh

Lyn Yusoff said...

mya,
mmg menarik..
try & feel it. :)

Lyn Yusoff said...

rasp,
boleh try sis...
kulit kaki akan lembut jer nnti

Lyn Yusoff said...

dira,
yup sekali pakai akan menggelupas.
mmg agak pricey, tapi dia punya kesan u boleh rasa sndiri
guardian or watsons i tak sure, i beli kat farmasi area s alam..

Lil' said...

Sis, ada promo sekarang!!

http://www.groupon.my/deals/national-deal/actizen/718237591