Annoying :(

A lot of sms that I received these few days. Seminggu tu repeat ntah berapa kali ntah. 

Situasi 1 

PRU13, parti mana yang anda sokong?
1. BN
2. PR

Adakah anda rasa Kerajaan Pakatan Selangor mampu menunaikan semua janji menifesto mereka?
Ya/ Tidak

Ermmm… korang nampak tak ape yg Lyn nampak? Ermm pada Lyn sapa yg buat kerja Lyn undi lah. Undi tu kan RAHSIA. Masing2 ada hak untuk mengundi parti mane yg mereka suka. 

Situasi 2 

Tiba2 dpt pulak sms dari Bank Islam. Dah byk kali jugak dpt sejak guna second no ni 3 thn lepas.

“Pembiayaan anda tertunggak melebihi 3 bulan. Sila byr untuk elak tindakan undang2. Tel Bank Islam : 03-2690****. Abaikan jika bayaran telah dibuat.

Oh please!! I don’t have any account with Bank Islam. Dan Lyn percaya second no yg Lyn guna ni pernah digunakan oleh org lain. Customer ko tak update profile, so buta2 jer Lyn dpt sms ni.

Tiap kali dpt sms yg bukan2 ni, tekan menu & delete. That’s it. Tak kuasa nak pening2 kepala. Annoying giler....

 

6 comments:

Amanda Suria said...

along pun sama selalu dapt sms mcm ni...yakin kita xde invest kat mana2 bank..abaikan je..

Rasp said...

i kkdg langsung tak buka baca...
nak nak bila cam leh teka sms tu sms merapu....
delete je terus hehehehehehe...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Kak! sofia pun selalu dapat message camnih..mmg annoying abis..nak2 yang pasal bank tuh..penah je ade yang siap call..dan sofia rasa ade yg bocorkan maklumat customer pd org luar pn yer..sbb penah buat aduan pengguna..

regards,
Unsmiley


Lyn Yusoff said...

suria,
kannnnn.. tapi rimas duk tet tet...

Lyn Yusoff said...

rasp,
tu jer jalan terbaik..
delete terus senang..

Lyn Yusoff said...

sofia,
mcm kes akak ni owner no dulu..
sbb dorg pernah call n tanya..
geram betull... tak suka