Monthly Routine

Besides my personal thing for myself, almost every month mmg kena treats budak2 aka my niece ni. Dorg pun request selalu ajak pg jalan2 sama ada The Curve, Empire Shopping Mall atau Setia Mall. Klu tak pegi mmg dorang akan pasak lah kat telinga ko, sure rasa nak tercabut. Hehehhe

So last weekend, went to The Curve. Ater Lyn nak pg Ikea beli barang skit untuk rumah. Sebelum kita round shopping mall, kita pi isi perut dulu. Klu bawak Puteri, tempat pertama yg kena singgah kedai makan yer. Walau pun dah breakfast, kena jugak singgah makan. Ater perut besar. Hehehe

IMG_0050She decided to makan2 at The Chicken Rice Shop. Dia yg pilih, so kita ikut jer. Abaikan lengan tgn Lyn yg agak besar tuh. Masing2 kata Lyn dah makin berisi. Owhhh no!!!! I have to diet again. 

IMG_0051For sure bkn kitorang berdua jer, my niece Baby (tudung hitam) & kakak. Dorg pun confirm ikut punya. Lagipun lepas ni my niece Baby tu nak pg PLKN by end of this month. So kononnya ni lepak2 sebelum dia pergi lah. Bagi dia puas keluar jln2 dlu. hehehe

page1 Our food on that day. Kita order set utk 4 org. Tgk kat menu mcm tak byk, sekali datang penuh meja. Mkn sampai sengkak perut.

Lepas mkn kita pegi shopping kat Flea market. Dua kali round kita masuk dlm plak. Tak larat woo dgn panas nyer cuaca hari tuh. Rasa nak pengsan dibuatnya. 

IMG_0060 Menggeletis amik pic berdua. Tak larat kita duduk melepak kat tengah2 lobby curve tu. Tgk sekumpulan lelaki main muzik. Layan jugak. Si Puteri siap berjoget kat situ. 

IMG_0062 Sambung bershopping dalam Padini. Lyn mencari office attire. Budak2 tu takde kerja pi amik gambar. 

IMG_0065 Sampai terduduk2 budak2 ni menunggu Lyn dalam fitting room. Mcm biasa lah Lyn klu nak try baju mmg kemain lama. Sebab tu kekadang suka shopping sorang2. Senang. Takde lah sapa yg tunggu. Ni klu ada yg tunggu hati pun tak best.

Ermm lagipun dorang bukan tunggu kosong. Masing2 dpt habuan ko. Pilih jer ape nak, acik ko bayar. Hehehe. Habis shopping pergi plak Ikea. Tak teringat Ikea ada sales, punya lah ramai manusia. Tapi disebabkan nak cari brg, terjah jugak lah. Ikut hati mmg tak larat, tapi layan kan jer kehendak hati.

Nasib baik dr rumah dah pikir nak beli ape. Tgk catalogue & buat list siap2 kat rumah. Sampai sana cari barang & terus byr. Then pergi parking, cau cin cau. Tak larat nak tgk org reramai tuh. Pening kepala den. hehehe. Dah keluar Ikea tu kira dah lega lah tuh.

Lalalalalalaa….

 

4 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Hahaha...sofia pun sama..sebab tuh lebih suka shopping sendiri..haha..kalau sofia, yg kecik tu laki..memang mencukaaa kalau die ikut..tapi die dh signal, kalau pg area ikea ke curve..campak die kt kidzania tuh je..haha

regards,
Unsmiley

Amanda Suria said...

same with me..susah nak buat decision kalau dah masuk dalam fitting room, mmg la kena berlama2 dalam tu...thats y suka shopping ari biasa...

Lyn Yusoff said...

sofia,
shopping sendiri lagi senang.
tu pun puteri nak pgi kidzania, tapi takde sapa nak melayan... terpksa angkut skali..

Lyn Yusoff said...

suria,
nak fitting baju mmg lama lah org perempuan cam kita kan..
sebab tu suka pg sendiri