After a Long Time

IMG_3190Bersaksi kan SCM, finally we met up each other after a long time. It’s our reunion on last Saturday at 5pm. Mmg dah lama tak jumpa masing2.

We had potluck session. So masing2 mmg bawak mcm2 jenis makanan. Since I’m having hi-tea with my friends before the event, so mmg tak delah nak makan sgt. Just having a cream puff & mineral water only.

Actually, jumpa ni pun bkn nak makan sgt. Yg penting, share cerita masing2. Kata dah lama tak jumpa kan. Borak yg sakan. Makan masing2 cam lupa jer. Hehehe. Majoriti ramai yg dah kawin pun. So masing2 risau kan anak2. Kita pun buat kat padang, bertangga pulak tuh. So budak2 ni kan pantang dah ramai2, sure lah berlari tak hingat. Dah lah mak pak kena jenguk tgk anak sekali. Tu pun ade yg jatuh. Nasib baik tak patah gigi.

IMG_3208Our group photo. Ni saja sebahagian yg hadir. Actually Lyn tak kenal dorg sgt pun. Masa standard 1 till 6, Lyn belajar kat SKTM nearby my house. Tapi masuk sekolah menengah mmg tercampak jauh. So kawan2 yg kat SKTM ni ada yg sebahagian bersekolah di SMSI. So dorang dah bercampur dgn sekolah2 rendah lain di daerah Klang. Dan majoriti yg hadir pun mmg dari SMSI. Lyn kenal sorg dua jer pun. Tu pun sebab kawan2 yg lain kenalkan dulu2.

Kawan2 SKTM, nan hado. Adalah 5 – 6 org jer. Sedihkan. Huhuhuhu. Masing2 tak dpt dtg. Dlm FB kemain lah korang pung pang pung pang. Tiba time, nan hado. Tau lah korang ade ‘handbag’ bergerak. Tapi apa salahnya luangkan masa. Yg lain dtg pun bawak jer anak2. Bkn selalu pun, sekali dlm setahun pun belum tentu.

Tu lagi ada hati nak suruh Lyn organize reunion SKTM after raya ni. Tapi klu gini lah caranya, aku yg merajuk woiiii. Kang yg dtg 5-6 org jer. A bit frustrated :(

Di sebebakan agak merajuk ni, Lyn buat plan jumpa dgn 2 org kawan Lyn yg single next week. Senang kan sbb masing2 single. Renunion after raya, tengok keadaan. Tak terpikir lagi nak buat sbb nanti kecewa lagi.

Btw, we had a lots of fun during that day. Thanks to the organizer. In Sha Allah, nnti kita jumpa lagi yer :)


10 comments:

Dkna Abza said...

waahh!! bersaksikan malam dikala bulan dan bintang menyinari :)

Mya said...

yg sebelah kanan u pakai baju hitam tu kawan i lah lyn.
farzana fitrah kan nama dia?

Lyn Yusoff said...

Dkna,
hehehe.. mestilah kan...
dah mcm cerita drama plak.. heheh

Lyn Yusoff said...

Mya,
kecik tul dunia ni..
kawan u rupanya...

Rasp said...

betul tu bila reunion...
makan ntah ke mana...
berborak lagi best heheheehehehe...

Dee said...

best reunion kalau geng sekepala turut serta..tapi seriuslah sis..kalau buat..balik2 muka sama..kalau tak caya..cer lah organise lagi..hehehe..

Fyna Ahmad said...

meriahnya kalau wat reunion kan. ^_^ teringin nak jumpa kwn2 blik.

Lyn Yusoff said...

Rasp,
betul tu sis.
borak2 yg penting..

Lyn Yusoff said...

dee,
tu yg malas nak organize tu sis..
sure muka2 tu gak yg dtg...
serikkk

Lyn Yusoff said...

Fyna,
mmg meriah dpt jumpa kwn lama..
tai lagi meriah klu semua dpt hadir..
tak lah balik2 muka tu jer..