Si Pulut Kuning

Korang suka makan pulut??

Lyn mmg tak makan. Takut sakit kepala. Mum pun tak makan jugak. Tapi klu bagi Puteri & Nurul, dua pinggan sekelip mata dorg habis kan. Hehehe Tak kira lah lauknya ape. Rendang atau kari pun dorg tak kisah.

Klu masak Lyn tak kisah. Nak masak pulut ni pun agak remeh. Ada yg masak terus dgn santan. Mcm my mum, dia kukus dulu pulut kuning yg di rendam sampai masak. Kat mangkuk lain, gaulkan santan dgn pulut yg sudah masak td, kemudian kukus balik sampai masak. Org lain Lyn tak sure camne. Sama ker??

Tapi bab menghias, Lyn mmg suka.

IMG_1112 Pulut kuning tuk my nephew’s wedding last December. Pengantin sendiri yg request.

IMG_1976 Specially made for my nephew’s wedding last January. My SIL request suh anak & menantu nya potong pulut kuning.

IMG_0259 Khas tuk my cousin's wedding last week. 

Cantik tak hiasan pulut kuning tuh??

Lyn yg hias. Main hentam kormo jer tuh. hehehe. My niece & my sis pun tolong sama. Masak pulut sure lah my mum. So kredit pada my mum lah kan. Klu tak, tak jadi lah pulut tu, Hias2 ni extra jer. Hehehe

Ada siapa nak order. Boleh roger Lyn #Eh #Tetiba


8 comments:

atty's said...

cantiknya lyn hias pulut kuning tu..
family kty mmg feveret pulut. x kira makan ngn apa, kdg makan ngn ikan masin ngn telur dadar pun jadik diaorg..lagi firdaus hantu pulut

tp kty takleh makan ..nanti kepala toing2. :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

saya memang suka makan pulut...tambah kalo ader telur dadar tak pun cecah rendang sedap...
kreatip suka gambar yang paling atas tu...

Dee said...

cantik jugak hiasan tu lyn..k dee suka pulut kuning mkn ngan rendang..tp xleh byk..angin..hehehe..

Lyn Yusoff said...

aaty,
alaaa kak ty,
main hentam jer tuh
kitorang mmg jarang masak pulut.. sbb masing2 tak makan sgt pun..

Lyn Yusoff said...

lizz,
mkn dgn telur dadar??
owhhh baru 1st time dgr..

Lyn Yusoff said...

dee,
tul tu sis..
angin mkn pulut tuh..

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

haha suka gile pulut kuning...bestnye...lama sgt tak makan nih

regards,
Unsmiley



Lyn Yusoff said...

sofia,
suka yer..
klu tak pening okey lah mkn