Selamat Pengantin Baru Neni & Hubby

Hi LoVers,

How’s ur weekend? Mine was okey. But a bit tired. Baru selesai my cousin’s wedding yesterday. Pic pun takde byk sgt. Busy dgn benda lain, mood pun kelaut. Mmg potong lah. Huhuhu..

But today nak cerita about my friend’s wedding. My close friend since primary school. Masuk sekolah menengah, masing2 dpt sekolah lain2. So terputus hubungan. Berjumpa balik selepas sekolah menengah, dan berhubungan di FB sampai lah sekarang.

Kebetulan Lyn datang dgn kawan sekolah kitorang jugak. Berjanjian dgn lain2, so kita jelah yg ada. Ater dua2 single lagi kan. Senang nak janji2 ni. Hehehe

P1120152Tak lama kita sampai dorg pun berarak. Sempat lah cemolot cepipi dulu. Hehehe. Giler rindu. Bride & groom in purple outfit/ wedding dress. Panas jgn ckp lah. Mmg berbahang. Cair lah make-up pengantin uolsss.

Dorang bersanding & bergambar2 dlm rumah, lepas tu terus ke meja mkn beradab. Di sebabkan kitorang pun tak makan lagi, ko kitorang pun makan sekali.

Sambil2 tu duk perhatikan kawan2 sekolah rendah. Sorang pun tak nampak lagi. Kat dalam FB kemain pung pang pung pang. Tapi bila harinya, haram btg hidung tak nampak. Tu pun adalah seorang dua yg kita kenal. Lepas mkn melepak kt dalam. Just bgtau pengantin, klu nampak kawan2 silalah ke dlm. Kitorang nak melepak kt dalam dlu. Luar panas.

P1120162After a long time. Akhirnya jumpa jugak. My friend Zarina in black, Masni in pink. Lyn mmg dtg & berjanjian dgn Masni. Tu pun last minute. Sebab segan kan nak pegi sorang2. Padahal dah biasa dah dgn family Neni tu, family kitorang mmg kenal pun. Cuma bila lama tak dtg tu, segan lah skit. *katanya :p*

P1120163Sebelum balik, kita bergambar dgn pengantin dulu. Selamat pengantin baru Neni & Sharkawi, semoga berpanjangan jodoh kalian hingga ke Jannah. Amin

Ard 2.30pm kita chow dah. Ater tak jumpa yg lain2. Nak balik jumpa lagi sorang kawan sekolah. Total yg Lyn jumpa 5 org jer. Yg lain nan hado.

Balik masing2 tag pic kat FB, dah masing rupanya lewat sbb bawak ‘handbag’ bergerak & ada majlis lain. So nak kata ape, takpe lah takde rezeki kan. InsyaAllah nnti kita jumpa yer.


6 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum...

Selamat Pengantin Baru..cantik colour theme diorg..

huhu sofia pnye weekend super tired tp seronok..hihi

regards,
Unsmiley

Dee said...

wah..cantiklah kaler baju pengantin..

Amanda Suria said...

Cantik la baju perantin...perantinnya pun santek...

Lyn Yusoff said...

sofia,
tu lah, penat.. this week nasib baik free skit..

Lyn Yusoff said...

sdee,
haah mmg cantik

Lyn Yusoff said...

suria,
btul tu along...
nice :)