Budak Penat

IMG_1221

IMG_1223

IMG_1225

IMG_1227 This pic taken during our time in Aeon Bukit Tinggi Klang. Just had a little bit shopping for my nephew & myself too. My sis, nieces & nephews pun ada skali.

Tapi budak kecik tu mmg buat drama sungguh. Siang tu baru lepas my nephew bertunang, masing2 still penat lagi. Tapi nak jugak keluar. Budak kecik tu penat. Tak nak berjalan. Di suruhnya neneknya aka my sis dukung, tapi tak larat lah uolssss. Berat ko. Last2 Pak Ngah aka my nephew yg dukung.

Mampoooo ko dukung mcm tu dlm shopping market!! Org duk pandang jer. Hahaha. Tapi comel jer budak berdua ni. hehehe

Dah lenguh dukung, turun plak. Lepas tu dukung lagi. Mcm2 hal. Tapi budak kecik tu mmg suka buat drama. Penat jer mula la mcm2 ragam. Letih org nak layan. Lagi satu perangai dia, masuk kereta jer terus pengsan. 5 minit jer over membebel. Lepas tu terlelap dek kena aircon. Mmg selalu mcm tuh. Dah nak sampai baru kejut kan dia. Dia ni mmg byk drama sungguh. Sejak sekolah darjah satu ni cepat nau merajuk. Ntah ikut sapa ntah. Pening org nak melayan. Klu ajak berborak mulut mengalahkan mak nenek. Geram kekadang. Klu dia takde tu sunyi jer. Hehehe. Gitu lah ragam dia.


6 comments:

Mummydearie said...

Alahai, kalau akak pun kena dukung anak macam tu memang angkat bendera putihlah. Patah riuk tulang rasanya.
Budak-budak memang keletahkan tapi kalau takda, sunyi sepi pulak rasanya. Biarlah dia ada depan mata walaupun keletah tak berhenti :)

Rasp said...

sib baik ada yg nak melayan dukung tu sis ...
kalo i memang surrender ler...
hehehehehe...

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
Sbb tu lyn tak nak dukung dia.. tak larat. berat..

dorang sebenarnya yg buat kita ni happy...

Lyn Yusoff said...

Rasp,
tu pasal nya sis..
klu lyn mmg takkan lahhh

syafiq zulhadim said...

:)

Lyn Yusoff said...

Syafiq,
dia byk drama skrg..