Rezeki, Rezeki

Hi LoVers,

How’s your weekend?? Mine was ok. Shopping & resting with my family at home. Biasa lah kan weekend gini, nak rest puas2 jer. Maklum lah seminggu bekerja.

Talking about food. Nak kata family kitorang ni kuat mkn tu tak lah. Tapi kitorang time weekend or cuti jer, mula lah duk pikir nak masak apa selain nasi. Kang masing2 bagi idea. Nak masak itu ini. Hehehe

Kali ni anak2 buah Lyn yg masak. Kita2 semua duduk jer tgk tv. Tau2 dah siap jer.

20140101_162521 My niece cooked mee hoon soup with fishball. Kat rumah ni selain masing2 hantu laksa, soup2 pun berhantu gak. hehehe. Lagi tang kuah soup tuh. Masing2 menghirup sesaja. Kat rumah lah yer. Kat luar tak delah buat gitu. hehehe

Lyn mmg sukaaaaaaaaaaa sgt mee/ mee hoon soup. My fav ever :)

20140101_163352 My nephew plak masak spaghetti meatball with mushroom. Mum's fav. Kitorang pun. Klu masak tu mmg tentu2 habis. My nephew Angah ni klu balik dari UiTM jer mesti lah mcm2 dia nak masak. Pantang org bagi idea. Cepat jer dia buat. Klu takde barang, adalah plak tukang bawak pergi market. Dulu lah. Skrg dah ada lesen motor cepat jer lah dia pergi. Takde pun ajak auntie nya yg sorang ni. Hehehe

Sedapppppp budak2 ni masak. Mmg puas lah kitorang makan. Lyn makan small portion jer. Ada dua menu kot. Mane lah nak ku sumbat byk2 dlm perut ni. Perut mak kecik uolsssss. hehehehe

Weekend ni pun masak lagi. Hehehe

Bila weekend jer masak. Bila masak jer weekend. Hahaha


4 comments:

Mummydearie said...

Sehingga menghisap jari ni bila tengok food sebelum lunch :)

Akak pulak terbalik, weekdays aje masak. Kalau weekend tu, rasa nak bertapa kat rumah baru masak. Kalau tak bertapa, dapur pun tak berasap. Yang peliknya bila makan kat luar, selalu aje balik rumah lapar balik!

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
akak tak per..
tak kisah klu mkn luar..
kitorang mmg tiap2 hari masak. tapi klu weekend mcm2 menu nak masak hehehe

syafiq zulhadim said...

Betul tu betul. . .;)

Lyn Yusoff said...

Syafiq,
ape yg betul angah?