Saloon In The House!!

If weekend jer, sure mcm2 ragam kt rumah my mum.

Tiba2 buat saloon pulak.  Yg rajin melayan, my niece si Nor. Yg suka kena layan si Puteri. Mmg sesuai sgt. hehehe.

20140112_144005\
20140112_144215Ater my sis dpt hari dryer menang lucky draw annual dinner office dia. Dan kebetulan rambut si Puteri basah, dah lah memasing suruh try hair dryer baru. Alasan, sbb nak tgk function ke tidak. Alasan jer tuh. Hehehe. Yg benarnya mmg nak try kat rambut budak kecik tuh. Suka dia org duk buat gitu. Tapi jap2.. jerit panas.. panas… hehehe.

Plus kat rumah kitorang mmg takde hair dryer, tu yg menjakun skit. Kitorang tak pakai hair dryer ni semua. Kering kan rambut manually saja. Klu pakai hair dryer ni rambut cepat rosak katanya.

Lepas ni boleh lah try sesekali. Takde lah nak membungkus rambut dgn towel lagi. hahaha. Alasan betul. Padahal selama ni guna towel gak. Hehehe


6 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum..

Hahah untung kalo ada org nk tlg keringkan rambut ni..haha sofia sampai lenguh2 tangan nak keringkan rambut sndr haha

regards,
Triplesmiley


Mummydearie said...

Eh, akak pun takda hair dryer kat rumah. Keringkan manually aje :) Kalau ada yang nak tolong blow dry rambut, memang best juga tu.

Amanda Suria said...

teringat along last week Dania mintak hair dryer...memang x la nak beli kan...nak buat apa pun..rambut dia pun pendek...

Lyn Yusoff said...

Sofia,
same lah kita, keringkan manually sampai lenguh2.. bkn elok sgt pun guna hair dryer ni..

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
kerngkan sendiri lagi bagus kak..
pakai hairdryer bkn elok pun. sesekali boleh lah klu nak cpt kan..

Lyn Yusoff said...

Suria,
rambut dania pendek tak yah hair dryer.. boleh kering gitu jer.. hehe