100 Doraemon Secret Gadgets Expo

I went to 100 Doraemon Secret Gadgets Expo during CNY eve before flying off to have a look at all the gadgets exhibition. Only 3 of us. But most semua Chinese dlm tu. Dorang ni tak raya ker?? Hehehe.  Yg Melayu & India boleh kira berapa org.

The main reason I went there is because of my niece, Puteri. She's a huge fans of Doraemon and I jugak terpaksa terlibat sama. Actually Lyn pun suka jugak tgk Doraemon. But lately ni mcm dah lama sgt tak tgk.

Let the picture speak for itself. Tak tau mau letak caption apa :)

IMG_1309

IMG_1313

IMG_1315

IMG_1326

IMG_1323

IMG_1339

IMG_1329

IMG_1333

IMG_1346

IMG_1352

IMG_1359

IMG_1362

IMG_1360

IMG_1357

IMG_1354 She’s the one really enjoyed the expo. Kat semua tempat dia bergambar. Dan tak semua pic Lyn letak sini. Byk sgt. Sure korang nnti boring, ada pic tapi takde caption LOL.

IMG_1368 Habis round kita masuk tempat jual souvenir. Tapi harga mmg tahap mencekik okey. Note pad pun dkt RM10. Belum lagi t-shirt or pillow. Yg tu semua mmg above RM50. Beli kan budak ni note pad & tabung. Kira murah lah tuh. Bkn lah kedekut ke apa, tapi mcm tak berbaloi sungguh. My niece sorang lagi beli lanyard. Tu pun dah RM20.

Actually tak lah besar sgt expo ni. Tak sampai 1 jam pun dah habis round. Cuma kat tempat souvenir jer lah ramai org duk membeli. Yg penting budak2 enjoy dpt tgk expo ni. Mak pak tumpang sama enjoy. hehehe

If you all don't know about the expo, here's the details:

Venue: Viva Home Expo Hall
Date: 14 Dec 2013 to 23 Mar 2014 (10 am - 10 pm)
Ticketing: 
Adult (13 yrs old above): RM25
Child (4-12 yrs old): RM15

Bring along ur kids, sure dorang suka :)


10 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

Ohhh b4 nih ada dgr pasal doraemon nih..xtau la plk diorang buat expo..ingatkan diorang buat jenis yg macam hello kitty tuh haha

regards,
Triplesmiley

Mya said...

i tak update2 lagi cerita pegi expo doraemon ni ha.. huhu..

Amanda Suria said...

ntah bila nak bawak dania pi sini...

Lyn Yusoff said...

Sofia.
tu ler yg ada..
ade show, tpi selection date jer katanya..

Lyn Yusoff said...

Mya,
haah... lupa plak u pun ada pergi..
takpe nnti update yer

Lyn Yusoff said...

Suria,
still got time along..
sampai march

attyfir said...

macam menarik gak nie ..

Mummydearie said...

Bercakap pasal si doraemon ni Lyn teringat zaman uni akak dulu. Bila pergi field trip aje bawa komik ni, pastu gelak-gelak dgn geng dalam khemah. Excited gila baca komik ni sebab macam2 idea doraemon ni tau!

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
bawak fir pg lah kak...

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
hehehehe..
dulu lyn baca jugak komik doraemon ni.. syok jugak.. skrg ni ntah ada lagi ke tidak