Family Gathering 2014 : Boat Ride

Back to my family gathering story….

When we were there, pagi2 tu masing2 dah plan nak naik boat, even sebelum pergi pun dah plan dah. Since kita tak plan nak mandi pantai, banana boat adalah tolak tepi. Jadinya naik boat jer, tak nak basah kan. Hehehe

Tengah borak2 so my nephew pun duk tanya kat abg boat. Setelah bargain segala, 12 people for RM150 sampai ke tengah pulau. Ok let’s go….

IMG_7837 Tengah bincang2 sapa yg nak naik. Ketuanya Lyn lah. Tanya sorang2. Buat easy senang cerita sbb semua nak naik pun except mak2 bapak2 lah. Tak koser lah kan.

IMG_7849 Sorang satu safety jacket semestinya. Masing2 excited sungguh.

IMG_7855 Over. Bergambar mcm askar lah konon. Hahahaha

IMG_7862 Baru nak naik boat. Suka lah korang kan. Belum lagi kat tengah2 pantai nnti. 

page3 Bersama anak2 buah ku yg havoc… havoc… havoc…. Masa ni semua lah happy. Kemain korang.

page4 Time dah gerak ni, serious mcm2 drama yg berlaku. Yg lelaki tak heran langsung lah kan. Dorang lagi suka. Yg kitorang perempuan2 ni lah. Kemain drama. Lyn mmg jerit2. Serious takut ok. Giler tak takut. Tgh pantai ni. Yg driver boat tu lagi boleh acah2 kiri kanan, mau lah kena maki dgn aku.

My niece yg sorang tu siap mengucap ok. hahahah. Punya lah seriau tak tau nak ckp apa. Lyn mmg pejam mata jer sampai lah kat pulau tuh. Tangan masing2 genggam erat. Mmg jerit2 lah. Dlm hati mmg cepat lah sampai kat pantai balik. Tak larat dah. Takut seriau mcm2 ade.

IMG_7905Tu lah pulau yg kita nak pergi. Tapi tak boleh lepak pun sbb katanya ada kes. So dpt lah kitorang lepak2 kat tepi tu je sambil amik gambar.

IMG_7914
IMG_7916
IMG_7910 Suka time ni. Dah relax kat tengah2 pulau dlm 10 ke 15 minit kita gerak balik ke pantai. Bermula sketsa menjerit2 lagi lepas ni.

As usul mmg Lyn pejam mata. Dah lah laju abg boat tu bawak. Dah dicabar oleh anak2 buah Lyn yg lelaki suh bawak laju. Kemain korang kan. Mmg sekali jer lah aku naik, sumpah taknak naik lagi lain kali.

Sampai pantai baru lah lega hati ni. Muka pucat2 dibuatnya. Tapi I olsss kena bahan lah. Hahaha. Katanya, Lyn yg exicted nak naik, tapi at last Lyn yg penakut. Mau tak takut. Takut terbalik je boat tuh. Dah lah laju.

Seriously mmg Lyn penakut. Saya seorang yg gayat tau. So mmg perasaan tak boleh nak di sangkal lagi. So klu naik jejantas pun boleh gayat, ni kan lagi naik boat.

But we had fun together. At least dpt lah merasa even takut pun.


2 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

syok nyerrr...!

Lyn Yusoff said...

mrs Eady,
mmg syok.. tapi takut jugakk