Family Gathering 2014 : Mum’s Birthday

Hi LoVers,

Besides kita enjoy during our family gathering, the main point was to celebrate Mum’s birthday. Tiap2 kali mmg ada saja birthday babies yg kita raikan. Since we are going on January, only mum’s birthday jer yg jatuhnya pada 3rd January. Mmg dah lepas. Yg kita celebrate besar2an skit.

Our menu mmg kita masak kat apartment. Mmg dah plan memasing nak masak apa & apa. Senang. Pagi sabtu tu kita dah bertungkus lumus memasak. Selama kat PD my mum cuti masak. Semua anak2 & menantu2 nya yg buat.

P1130124 Again, cake order kat area rumah. My SIL’s niece. Cake yg sama masa kita celebrate birthday2 yg lepas2. 3 generasi yg berkumpul time ni. Mum dah ada cicit 4 org, nak masuk lagi sorang. Cucu mmg ramai lah. Ada 25 org kesemuanya. Ramai kan.

P1130123Our simple menu during celebration. Ada spaghetti, chicken wing, nugget, hot dog, fries & drummet. Mmg simple jer. Kitorang mmg excited nak celebrate mum’s birthday. Masing2 dah tak sabar. Act, my mum tak tau pun nak celebrate birthday dia. Yg dia tau kitorang buat makan2 & ada cake untuk saja2 jer. Hehehe. Plan mesti kena mantap woiii.. Hehehee

IMG_7722Mum’s blowing out the candle. Satu jer candle tuh. Ikut kan my mum dia mmg tak suka letak candle tu. Tapi kitorang saje jer letak, buat suka2.

IMG_7725 Cake cutting with my eldest brother & his wife

IMG_7733 Group photo with anak menantu. Tak cukup quorum

IMG_7734 With cucus & cicits yg havoc… havoc…. havoc!!! Pun tak cukup quorum

IMG_7737 Now time to eat. Yeayyyy!!!!

Kita celebrate ni after Zohor. Isi perut dulu walaupun dah breakfast pagi tu dgn nasi goreng & mcm2 makanan lagi. Abg Lyn lah, siap suh buat cekodok ikan bilis lagi. Mmg kitorang tak bawak pun tepung gandum, dia punya rajin siap keluar pegi kedai cari tepung. Ada plak tuh. Goreng panas2 & cicah dgn sambal ikan bilis yg my mum bawak dari rumah. Hehehe.

Selesai lunch, kemas2 rumah skit baru kitorang keluar ke Teluk Kemang. Dekat jer dari apartment tuh. Tapi idaklah jalan kaki yer. Naik kereta jugak. Orang tak ramai, parking pun senang. So reramai2 lah kitorang kat sana. Yg tu Lyn update later yeah. Bye!!!


8 comments:

Mummydearie said...

Wah, nampak macam meriah aje! Best bila ada ramai ahli keluarga berkumpul bersama. Happy belated birthday sekali lagi utk your mum. Mesti terharu tu dapat double celebration this year.

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

Huaaaa seronok celebrate birthday time berkumpul reramai..bkn senang dapat macam tuh kannn...mesti happening...

regards,
Triplesmiley


Amanda Suria said...

happy birthday mak...

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
mgm tiap2 thn dpt double celebration..
dan mmg meriah sgt2..

Lyn Yusoff said...

Sofia,
mmg sgt2 happening.. sampai tak larat nak melayan.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Suria,
thx along :)

attyfir said...

nampak spaggeti tu .. terliur lak rasanya ..

cake pun nmpk sedap je

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
hahaha..
semua sedap kak ty..
tgk pun terliur gak ni..